OBRATITE POZORNOST

Četiri detalja zbog kojih torbice i cipele mogu izgledati jeftino

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 05.03.2021 10:01
  • Objavljeno 05.03.2021 u 09:27
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

I najmanji detalji čine razliku, a kada govorimo o modnim dodacima poput torbice i različitim modelima obuće, neke od njihovih značajki čine to da izgledaju jeftino bez obzira na njihovu cijenu

Ponekad i najjeftiniji model torbe ili obuće može izgledati skupocjeno i odisati luksuzom, a kako biste odabrali upravo takve modele, potrebno je obratiti pažnju na neke od njihovih značajki.

Prema mišljenju modnih eksperta, ova četiri detalja čine veliku razliku u stvaranju dojma skupocjenog predmeta kada je riječ o torbicama i obući.

Patentni zatvarači i kopče

Bez obzira radi li se o patentnom zatvaraču na čizmama ili metalnoj kopči na torbi, ako se na ovom detalju štedjelo pri izradi, navedeno možete odmah uočiti. Jeftine varijante poput detalja patentnog zatvarača obično imaju jak sjaj i grubljeg su oblika. U najgorem slučaju, metalna boja će se brzo početi ljuštiti.

Što su cipele i torbe čišćeg dizajna, to bolje. Čak i najjeftiniji primjerci ovih modnih predmeta mogu izgledati visokokvalitetno ukoliko su detalji poput sjajnog patentnog zatvarača i kopči manje vidljivi.

Svijetle boje

Poznato je to da tamne boje, kada je riječ o odjevnim komadima, nerijetko skrivaju tjelesne nesavršenosti, a iste istaknute na obući ili torbicama prikrivaju lošu kvalitetu njihove izrade.

Prilikom kupnje cjenovno pristupačnih torbi i cipela birajte modele neutralnih i prigušenih boja poput crne, kremastobijele, bež, mornarski plave ili bordo. Isto tako nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za verzije u puderastim nijansama pastelnih boja.

Previše detalja

Svjetlucavi cirkoni, mašne, cvijeće ili volani samo su neki od ukrasa i detalja koje možemo pronaći na torbicama i različitim modelima cipela koji mogu stvoriti jeftin dojam, stoga izbjegavajte verzije s previše ukrasa i nitko neće primijetiti da su vaše cipele ili torbica povoljne cijene.

Nečisti šavovi

Ništa ne vrišti jeftinim dojmom od nejednakih šavova ili onih u bojama koje se ne podudaraju s korištenim materijalom pri izradi torbi ili obuće. Pri kupnji navedenih modnih komada pripazite da ne postoje istaknuti šavovi po sredini, što njihov cjelokupan izgled odmah čini manje vrijednim.