PRVI PUT U HRVATSKOJ

Održana utrka Djedova Božićnjaka u središtu Zagreba

21.12.2014 u 17:42

  • +9

Održana prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

Prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka održana je danas u Zagrebu, a u njoj je sudjelovalo više od 500 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Svi su sudionici bili odjeveni u kostim simpatičnog djedice, a trčalo se po unaprijed određenoj stazi u središtu grada po uzoru na brojne svjetske metropole

Utrka u kojoj su sudjelovali građani odjeveni u kostim Djeda Božićnjakazapočela je točno u podne, a s Trga bana Jelačića djedice su trčaliMesničkom ulicom do Gornjega grada te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgubana Josipa Jelačića.

U ovoj humanitarnoj utrci nije bilo važno pobijediti, nego se prvenstveno dobrozabaviti i podržati njezin humanitarni karakter, no svi su sudionicidobili za uspomenu prigodnu zahvalnicu za sudjelovanje i bočicuCoca-Cole za osvježenje.

Ovoj zabavnoj revijalnoj utrci, koja promiče aktivan život i kretanje, a usto ima i humanitarni karakter, pridružile su se i brojne poznate osobe, poput Bojane Gregorić Vejzović, Ane Begić Tahiri, Barbare Nole, Mile Elegović i brojnih drugih, koje su podržale projekt i donijele poklone za djecu iz Gunje i Rajeva Sela.