TAYLOR MOMSEN

Od slatkice iz 'Grincha' do opake rokerice

17.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Taylor Momsen (20), talentirana glumica i pjevačica, potpuno se posvetila svojoj glazbenoj karijeri. Frontgirl je sve popularnijeg hard rock/neo grunge benda The Pretty Reckless

Simpatična djevojčica Lucy iz filma 'Kako je Grinch ukrao Božić' i bivša zvijezda serije 'Tračerica', danas rastura sa svojim bendom, a u nedavnom je intervjuu kazala da je jako ponosna na aktualni album 'Going To Hell' koji je odlično prihvaćen od publike i kritičara.

Frontgirl benda o nasljedniku debija 'Light Me Up' iz 2010. kaže: 'Trebate poslušati album od početka do kraja. Bolje je nego da ga ja opisujem. To nisu pop pjesmice. Što ga više slušate, otkrivat ćete nove detalje', rekla je Taylor dodavši kako je njezina glumačka karijera gotova.

'Gluma je bila samo moj posao koji sam odrađivala tijekom dana. Ali glazba je moja najveća ljubav. Odrasla sam slušajući sjajne rock klasike iz bogate kolekcije ploča mog tate. Upijala sam tu glazbu. Maštala sam kako ću stvarati glazbu i izvoditi je na pozornici. Nije me briga sviđa li se to ljudima ili ne. Ja radim ono što volim', kaže mlada rokerica koja kao svoje glazbene uzore navodi Roberta Planta, Johna Lennona i Kurta Cobaina

The Pretty Reckless koji osim Taylor čine Ben Phillips, Jamie Perkins i Mark Damon prodali su 250 tisuća primjeraka prvog albuma 'Light Me Up', a nastupili su i s Guns N'Roses, Evanescenceom i Marilynom Mansonom.

Taylor je poznata i po svom provokativnom stilu odijevanja premda u posljednje vrijeme nosi nešto 'konzervativnije' kreacije. 'Moja savršena kombinacija za pozornicu su kožne hlače, T-shirt s križem, čizme ili štikle, ovisi o raspoloženju. Najvažnije mi je da se dobro osjećam u onome što nosim', rekla je Taylor koja će sa svojim bendom ovoga ljeta nastupiti i na nekoliko velikih europskih ljetnih rock festivala.