HRABRA TINEJDŽERICA

Od ružnog pačeta do kraljice ljepote

17.04.2009 u 07:26

Bionic
Reading

Sarah Evans dugo je bila predmet poruge među svojim vršnjacima koji su je zadirkivali jer je imala problema s kilogramima. No danas je prava kraljica ljepote

Sarah je imala gotovo 90 kilograma i nosila je najveći broj uniforme u razredu. Jednog dana zadirkivanja su prerasla u agresivne napade pa je tako Sarah zaradila udarac ravnalom preko lica. No kaže da je ljutnju i bijes koje je tada osjećala odlučila pretvoriti u nešto pozitivno.

Krenula je na dijetu tako što se prvo odrekla hrane koju je do tada obožavala – prženih krumpirića i slatkiša. Nakon tri i pol godine, njezini su napori pokazali mjerljive rezultate. Težinu je smanjila gotovo za pola i skupila hrabrosti prijaviti se na natjecanje u ljepoti, na kojem je na kraju završila u polufinalu te dobila manekenski ugovor.

Danas devetnaestogodišnja Velšanka o svemu kaže: 'Bila sam nezadovoljna svojim izgledom, prvenstveno svojom veličinom. Za utjehu sam samo jela i jela i tako postajala sve veća. No osim toga, kilogrami su utjecali i na moj ten i kosu, na sve. Prije sam išla na modne revije, ali sam se uvijek sakrivala u gužvi. Danas ponosno sama hodam modnom pistom!'

'Imala sam mnogo padova, ali kada bi me volja napustila, sjetila bih se svih vrijeđanja koje sam proživjela kada sam imala višak kilograma i to bi mi podiglo moral. Kad sada gledam svoje stare fotografije, ne mogu vjerovati da sam to zaista ja', zaključuje Sarah.