LOUIS VUITTON ZA NIKE

Očekuje se obaranje rekorda: Posljednje tenisice s potpisom prerano preminulog Virgila Abloha odlaze na aukciju

20.01.2022 u 11:59

Bionic
Reading

Luksuzna modna kuća Louis Vuitton sa sportskim divom Nike najavila je lansiranje limitirane edicije tenisica Air Force 1, a koje su debitirale na modnoj pisti prošloga lipnja u sklopu nadolazeće, proljetne kolekcije brenda

U 41. godini života dizajner muške linije Louis Vuittona, Virgil Abloh, preminuo je protekloga studenog nakon privatne, bitke s rakom u trajanju od dvije godine. Dvjesto pari njegove Louis Vuitton verzije tenisica Air Force 1 biti će ponuđene na aukciji u Sothebysu, a sav prikupljen novac od prodaje biti će doniran dizajnerovom fondu za stipendiranje 'Post Modern'.

  • +6
Virgil Abloh Izvor: Profimedia / Autor: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kako je otkriveno javnosti, aukcija započinje 26. siječnja i trajat će do osmog veljače, a tenisice će biti dostupne u velikom rasponu veličina i kombinaciji boja, s početnom cijenom od 2 tisuće dolara, odnosno nešto više od 13 tisuća kuna.

Oni koji neće imati sreće u lovu na ekskluzivni par tenisica s Virgilovim potpisom, kasnije ove godine mogu očekivati njihovo komercijalno lansiranje. U limitiranoj količini tenisice Nike Air Force 1 s potpisom Virgila biti će dostupne ekskluzivno na stranicama Louis Vuittona.

  • +13
Louis Vuitton X Nike 'Air Force 1' Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Samo nekoliko dana nakon Virgilova odlaska, Louis Vuitton organizirao je veliku modnu reviju u Miamiju kako je i planirano, a na aktualnom tjednu muške mode u Parizu planiraju predstaviti njegovu kolekciju za novu sezonu jesen/zima.