SHANNON ABLOH

Ona je bila njegova ljubav iz djetinjstva: I dok se o njemu kao dizajneru znalo gotovo sve, Virgil Abloh privatni je život čuvao za sebe

29.11.2021 u 22:07

Bionic
Reading

Slavni dizajner i kreativni direktor Louis Vuittona Virgil Abloh preminuo je protekle nedjelje u 42. godini života, izgubivši bitku s karcinomom. Njegova smrt ostavila je bez riječi sve ljubitelje mode, a u cijeloj toj priči najteže je njegovoj voljenoj supruzi Shannon, kao i njihovoj djeci

Da vodi životnu bitku sa srčanim angiosarkomom, rijetkim oblikom karcinoma srca, koji mu je dijagnosticiran prije dvije godine, znali su tek rijetki, stoga ne čudi da je smrt Virgila Abloha zavila u crno modni svijet i sve obožavatelje njegovog lika i djela.

Svoje oči zaklopio je u nedjelju, 28. studenog, ostavivši iza sebe voljenu suprugu Shannon, ali i njihovo dvoje djece - Greyja i Lowe.

Iako je njegova modna karijera, ali i suradnje s Kanye Weston i Hailey Bieber, javnosti itekako bila poznata, o njegovom se privatnom životu malo znalo. Abloh je 2009. godine, u hotelu Four Seasons u Chicagu, pred oltar odveo svoju ljubav iz djetinjstva, voditeljicu programa u tvrtki Monster.

Par se upoznao u srednjoj školi, prije negoli su odlučili upisati fakultet u Wisconsinu - Shannon je studirala menadžment i marketing na Edgewood koledžu, dok je njezin budući suprug prvo upisao građevinu, da bi se potom perbacio na arhitekturu na Illinois Institu of Technology, gdje se i rodila njegova ljubav prema modnom dizajnu.

Shannon Abloh Izvor: Profimedia / Autor: Madison Voelkel/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ako je vjerovati magazinu Inside Weddings, vjenčali su se nakon što joj se on punih deset godina 'udvarao', a potom je i iznenadio zaprosivši je na aerodromu. Shannon nije ništa slutila, budući da ju je on uobičajeno tražio da ga 'odbaci' na aerodrom, budući da je odlazio na poslovni put. Kada je izašla iz automobila, da sjedne na vozačevo mjesto i odveze se kući, Abloh je već bio na koljenima, postavivši joj pitanje.

  • +6
Virgil Abloh Izvor: Profimedia / Autor: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

I sama je priznala da ju je tim činom zatekao, a ništa manje emotivan dizajner nije bio ni na njihovom vjenčanju, kada je riječima sve prisutne rasplakao, a potom i nasmijao. Za svoj dan iz snova Shannon je odjenula vjenčanicu Amsale uz koju je iskombinirala Christian Louboutin štikle, dok je Abloh odjenuo crno odijelo s leptir mašnom.

  • +17
Slavni modeli nose kreacije Virgila Abloha na Paris Fashion Week 2020. godine Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON