SEZONSKI MUST-HAVE

Obožavaju ih dizajneri i modne ovisnice: Ove tople jakne nitko više ne smatra neuglednima

21.01.2024 u 07:33

Bionic
Reading

Sa svojim mekim linijama i minimalističkim izgledom, pufaste jakne i ove hladne sezone slove za jedan od glavnih trendova na modnoj sceni

Davno su prošla vremena kada su pufaste jakne bile rezervirane isključivo za ljubitelje zimskih aktivnosti u prirodi.

Opremljene paperjem koje pomaže podnijeti niske temperature, postale su neizostavan komad u sezonskoj garderobi, a pritom i veliki trend.

Vodeći brendovi u svijetu mode i ove zimske sezone integrirali su ih u svoje kolekcije, istovremeno dokazujući njihovu svestranost.

  • +12
Pufaste jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kod Miu Miu, na primjer, pufasta jakna usklađena je s mini suknjom izrađenom od istog mekog materijala, dok je kod francuskog Hermèsa, reinterpretirana na asimetričan način.

Američki dizajner Daniel Roseberry na čelu brenda Schiaparelli, predstavio je duge verzije ovog toplog komada dajući mu glamuroznu notu. Verziju satenskog sjaja stavio je u glavni fokus kombinirajući ga s neutralnim komadima poput crne dolčevite i tajica.

I u pogledu ulične mode, pufaste jakne etablirale su se kao siguran odabir. Na marginama modnih revija, brojne street style zvijezde odlučile su se za njihovu ugodnu toplinu.

Počevši od Sarah Harris, modne urednice britanskog izdanja Voguea, koja se opredijelila za krem varijantu pufaste jakne srednje dužine, istovremno vjerna svom prepoznatljivom minimalističkom stilu.

U svijetu slavnih trendseterica velikom ljubiteljicom pufastih jakni pokazala se manekenka Emily Ratajkowski, a posebice modela s potpisom brenda The North Face.