ZAMJENA ZA 'SAMBICE'

Pomalo zaboravljeni model tenisica zaintrigirao je trendseterice

13.01.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Ne može se poreći da su godinu na zalasku obilježili brojni povratnički modeli obuće. Svjedočili smo oživljavanju 'zastarjelih' balerinki, poduzeli praktične korake odabirom obuće s minijaturnom petom kitten, dok su po pitanju tenisica modnom scenom drmali retro modeli predvođeni Adidasovom Sambom

Interes modnog svijeta za retro modele tenisica uske siluete neće nestati s novom kalendarskom godinom, o čemu dovoljno svjedoče stajlinzi jednih od najvećih predvodnica trendova.

Mexico 66 japanskog brenda Onitsuka Tiger, Adidasove sambice i gazelice samo su neki od retro modela koje su trendseterice i njihove sljedbenice ove godine neumorno nosile, a dostojnu konkurenciju u novoj godini pred nama mogle bi imati u modelu Handball Spezial.

  • +8
Adidas Handball Spezial Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako im samo ime govori, riječ je o tenisicama stvorenim za potrebe rukometaša. Njemački Adidas lansirao ih je 1979. godine, a poput proslavljenih sambica, krasi ih minimalistički dizajn i neodoljivi vintage šarm.

Ovaj model posljednjih tjedana zaintrigirao je poznate dame, poput glumice Katie Holmes i američke it djevojke Belle Hadid.

Bella Hadid Izvor: Profimedia / Autor: Said Elatab / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nakon višemjesečne odsutnosti, 27- godišnja Bella viđena je u Adidasovom modelu Handball Spezial u boji pijeska, kojim je upotpunila jednostavno, ali efektno izdanje.

S druge strane, zvijezda serije 'Dawson's Creek' i neprikosnovena kraljica ulične mode opredijelila se za klasični, crno-bijeli model, u kombinaciji sa sivom trenirkom i predimenzioniranim kaputom smeđe boje.

S ležernom siluetom, naklonom retro dizajnu i u širokim izboru boja, lako je predvidjeti da ćemo ovaj legendarni model Adidasovih tenisica u narednim mjesecima viđati kao sambice u godini na zalasku. Model Handball Spezial tek dolazi do mainstreama i stoga ga je puno lakše nabaviti nego što je to na trenutke bio slučaj s obožavanim sambicama. U prodaji se nalazi po cijeni od oko 100 eura.