UOČI SEZONE BIKINIja

Objavite rat celulitu: Učinkoviti savjeti koji daju rezultate

25.05.2019 u 18:09

Bionic
Reading

Celulit je mučna tema za mnoge pripadnice ljepšeg spola koje već sad hvata panika pri pomisli na ljetne mjesece i sezonu laganije odjeće, kad se iznova aktualizira pitanje nepoželjne 'narančine kore'

Čak i najpoznatije cure iz svijeta showbizza muku muče s celulitom, a bez obzira na različite kozmetičke tretmane ili korištenje ciljanih preparata u borbi protiv ovog estetskog problema, bitka protiv celulita je iscrpljujuća.

Zbog čega nastaje celulit? Narančina kora nastaje zbog niza razloga, poput slabosti vezivnog tkiva, poremećaja cirkulacije, fizičke neaktivnosti, nepravilne prehrane, stresa ili pušenja, a najviše se javlja na koži bedara, stražnjice, oko koljena, trbuha i skočnih zglobova.

Celulit je teško izbjeći, a ovoj mrskoj pojavi iskreno su progovorile i slavne ljepotice poput Jennifer Lopez, Ashley Graham ili Hilary Duff. Čak ni mršavice nisu imune na celulit, no stručnjaci ističu da ga uz pomoć promjena određenih životnih navika možemo smanjiti.

Evo što možemo sami poduzeti kako bismo uspješno smanjili celulit:

UBOJICE MASNIH NASLAGA

Ne morate gladovati: Ovih 30 niskokaloričnih namirnica olakšat će vam mršavljenje

Pogledaj galeriju

Redovita masaža

Za uspješno uklanjanje celulita najvažnije je poboljšati cirkulaciju na kritičnim dijelovima tijela poput bedara ili stražnjice. Pojačana cirkulacija zagrijat će i razgraditi nakupine, a to možete postići dubinskim masažama. Važan učinak masaže je i iznimno poboljšanje cirkulacije koje ćete osjetiti kao trnce, toplinu i peckanje. Dugi i meki pokreti masaže stimuliraju cirkulaciju krvi i limfe. Područja zahvaćena celulitom štipkajte prstima i stišćite, a nakon toga završite masažu mekanim pokretima. Kako biste ubrzali rezultate, koristite anticelulitne preparate.

Hidratacija organizma

Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine, barem dvije litre dnevno, kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjanje toksina. To se odnosi na običnu vodu, ali i na biljne čajeve, poput čaja od koprive ili zelenog čaja, koji su sjajni pomagači za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

Piling

Piling je također sjajan saveznik u bitki protiv celulita jer nježno uklanja mrtve stanice kože, a ujedno djeluje poput masaže te poboljšava cirkulaciju. Isprobajte jednom do puta tjedno home made piling od taloga kave, koji doista čini čuda u borbi protiv celulita: uklanja odumrle stanice kože i ostavlja kosu čudesno glatkom. U talog dodajte hladno prešano ulja, npr. kokosovo, i nekoliko kapi eteričnog ulja naranče ili ružmarina (po izboru), zatim nanesite na kritična područja, lagano umasirajte i isperite.

Hidroterapija

Napunite kadu toplom vodom i dodajte anticelulitno aromaterapijsko ulje. U vodi nemojte provesti više od pet minuta. Masirajte kritična područja snažnim mlazom tople vode, počevši od stopala prema gore. Zatim isti postupak ponovite s hladnom vodom.

Prehrana

Sasvim logičan potez za sve one koji se žele riješiti narančine kore izbjegavanje je masne i slane hrane. Izbjegavajte crveno meso, masnu riječnu ribu, punomasne mliječne proizvode i rafinirane namirnice od žitarica. U prehranu unesite što više sirovog voća i povrća, pijte dosta vode i zelenog čaja. Osim toga, biljke koje stimuliraju perifernu cirkulaciju, poput ružmarina, ljute paprike, maslačka ili koprive, mogu biti odlična pomoć u borbi protiv celulita. Uklanjanjem toksina koji se nalaze u masnom tkivu poboljšava se dovod kisika, a svakako se preporučuje izbjegavanje obilnih obroka u kasnijim večernjim satima.