Zanimljiva priča

O vjenčanici ove mladenke raspisao se Vogue, a jasno je i zašto

23.03.2023 u 09:47

Bionic
Reading

Nova sezona vjenčanja samo što nije počela, a pažnju modne biblije Vogue ovih dana zaokupilo je svadbeno slavlje mladog njujorškog para na jugu Francuske

Vjenčanje u francuskom stilu uvijek je bilo u planu Hannah i Thomasa, njujorškog para čija je ljubavna priča započela 2015. godine, upoznavanjem na dating aplikaciji. Sedam godina nakon što su prvi put razmijenili poruke, vezu su okrunili brakom, na vjenčanju organiziranom u prirodi i neposrednoj blizini grada Toulouse na jugu Francuske.

Za svoju ceremoniju vjenčanja na otvorenom i živahno večernje slavlje, par je bacio pogled na dvorac Chateau Naudou u Puymirolu.

‘Željeli smo da dojam vjenčanja bude vrlo opušten i rustikalno elegantan. Bilo nam je važno da se osjeća kao intimno okupljanje najboljih prijatelja, a ne kao vrlo strukturiran događaj. Željela sam da estetika odražava francusko selo, a također da našim gostima omogući okus svih prekrasnih trenutaka koje smo proveli u Le Pestou tijekom godina’, za Vogue je izjavila mladenka koja je haljinu za poseban dan pronašla svega dva tjedna prije ceremonije vjenčanja.  

Njezina vjenčanica stiže s potpisom Vivienne Westwood, poznate britanske dizajnerice s kojom se modni svijet oprostio krajem prosinca, u 82. godini života. 

Iza odabire vjenčanice s potpisom Westwood krije se zanimljiva priča. Kako je otkrila Vogueu, u misiji dolaska do one prave isprobala je više od sto modela.

‘Konačno sam došla do jednog brenda sa sjedištem u New Yorku, ali nakon tjedana preinaka vjenčanice koju sam odabrala, nije mi dobro pristajala. Znala sam da mi treba nova haljina, ali imala sam samo dva tjedna prije našeg vjenčanja’, prisjetila se mladenka Hannah Drummond-Hay.

Vivienne Westwood, točnije osoblje u njezinom butiku, na kraju joj je priskočilo u pomoć. Znajući da brend preminule dizajnerice obično izrađuje vjenčanice po narudžbi, Hannah je ‘bjesomučno’ ispitivala tim u butiku imaju li neku haljinu koju bi mogla odjenuti za svoje vjenčanje koje se očekuje za dva tjedna.

‘Osoblje iz butika donijelo mi je fantastičnu vjenčanicu u mojoj veličini, koja je bila jedan od testnih modela od prije nekoliko godina, da bi narednih godina stajala u njihovoj arhivi. Kada sam ju isprobala, stajala mi je kao salivena i činila se izvrsnom za vjenčano okruženje. Pronaći tu vjenčanicu bilo je pravo čudo. Kupila sam ju istog dana i napravila tek manje izmjene u njezinom dizajnu. Htjela sam vjenčanicu koja je prijelazna i svidjelo mi se što uz nju mogu nositi čipkasti ogrtač tijekom ceremonije, a zatim ga skinuti za večernje slavlje’, otkrila je modnoj bibliji.

  • +29
Vivienne Westwood FW23 Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia