A ŽIVCIRALI SU NAS...

O, ne, već se tad počinjemo ponašati poput svojih roditelja

21.08.2013 u 07:54

Bionic
Reading

Već u 32. godini počinjemo se ponašati poput svojih roditelja i počinjemo cijeniti stvari koje smo kao mladi prezirali

Mnogi se mladi ljudi užasavaju osjećaja da će ulaskom u zrele godine razviti navike i čudne tikove svojih roditelja.


Zapravo su u pravu; osim što će se to dogoditi i ranije nego što su očekivali. Većina nas se pretvara u vlastitu majku ili oca u dobi od 32 godine, a glavni je razlog tome što imamo vlastitu djecu, piše MailOnline.

U anketi stranice Netmums navedeno je 50 ključnih navika ponašanja koje pokazuju da se pretvaramo u svoje roditelje. Među njima su bacanje smeća češće nego ranije, stav da je šest ujutro vrijeme za ustajanje, a ne vraćanje doma ili činjenica da nam se više sviđaju voditelji dječjih emisija nego rock zvijezde. Mnoge anketirane mame istaknule su da ne znaju niti jednu novu pjesmu s ljestvice te da nose torbe pune dječjih maramica i igrački.

Očevi su izjavili da su prestali kupovati casual odjeću, napustili Facebook jer su ljubomorni na uzbudljive statuse prijatelja bez djece, naveli da im letenje avionom više nije tako zabavno te počeli brinuti o budućim dečkima svoje kćeri.

Čak je 90 posto ispitanih roditelja izjavilo da su djeca promijenila njihove životne stavove i ponašanja. Dvije trećine tvrde da pate od nedostatka sna, šest od deset požalilo se na cijene, a više od 80 posto kazalo je da više nemaju slobodnog vremena.

Ipak, mnogi su u roditeljstvu vidjeli pozitivan učinak, opisujući se kao tolerantniju osobu kojoj je više stalo do zajednice.