pRINCEZA MARY

Novu godinu i titulu kraljice dočekala u najraskošnijoj haljini od baršuna

02.01.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Novogodišnja noć na danskom kraljevskom dvoru protekla je u znaku abdiciranja danske kraljice Margrethe, ali i raskošnog izdanja njezine nasljednice, krunske princeze Mary

U tradicionalnoj novogodišnjoj čestitki danska kraljica Margrethe objavila je kako se odriče prijestolja u korist svog starijeg sina, prijestolonasljednika princa Frederika, nakon 52 godine vladavine.

Kraljevska obitelj sa uvaženim gostima i ovo Silvestrovo provela je na tradicionalnoj gala večeri organiziranoj u palači Christiana VII u Kopenhagenu.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Tim povodom, nova danska kraljica iz ormara je izvukla jednu od najraskošnijih haljina o baršuna, prigodnu novoj funkciji i samoj prigodi.

  • +9
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S dugim šlepom i strukiranog kroja, spomenutu kreaciju na novopečenoj danskoj kraljici potpisuje danska krojačica Birgit Hallstein, a nju je već imala priliku nositi.

Njezin glamurozan dojam dodatno je podebljala dodatkom Ruby Parure tijare uz srebrnu torbicu clutch brenda J.Furmani koja, poput haljine, nije novitet u njezinoj kolekciji u omaru.

Danska kraljica Margrethe (83), koja je nakon smrti britanske kraljice Elizabete II postala najdugovječnji europski vladar, sa trona odstupa nakon 52 godine, a većina je uvjerena kako je tu odluku donijela iz jednostavnog razloga - kako bi zadržala snahu, princezu Mary, pogođenu ljubavnom aferom supruga i pokušala 'spasiti što se spasiti da'.