LJETNI HIT

Novi predmet žudnje: Popularnost ovog trenda skočila je za 900 posto u odnosu na prošli mjesec

16.07.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Sjećate li se tie-dye printa koji smo nekada nosili? Iako se činilo kao da će vrlo brzo otići u zaborav nakon što su ga vodeće modne kuće ponovno odlučile podići na noge, uklopivši ga u svoje kolekcije za proljeće/ljeto 2019., ovaj efektni print je polako osvajao srca trendseterica koje su konačno pronašle način kako ga nositi

Proteklih mjeseci sramežljivo se pojavio trend na koji su mnogi okretali glave. Svi su mislili da će tie-dye print otići u zaborav brže nego što je došao na modnu scenu, no čini se kako su pogriješili. Prema šoping aplikaciji LikeToKnow.it sve više trendseterica pretražuje majice s tie-dye printom. Podaci poznate aplikacije pokazuju kako su pretraživanja u srpnju skočila za 900 posto u odnosu na mjesec prije.

Tie-dye majice postale su evidentno najtraženiji i istovremeno najneočekivaniji trend sezone. Slavne ljepotice poput Gigi Hadid i Hailey Bieber doslovno se ne skidaju iz njih, a sve češće pojavljuju se na i Instagram profilima vodećih modnih blogerica i fashionistica.

Ova prepoznatljiva tehnika bojanja odjeće, koja je veliku popularnost posljednji put stekla 80-ih i 90-ih godina, nekoć je označavala klasičnu uniformu boema, hipija i tinejdžera, a ove sezone tie-dye odjevni komadi predstavljaju elegantan i osvježavajuć odabir s kojim nikako nećete proći nezamijećeno.

Nakon što su vodeća dizajnerska imena u svoje aktualne kolekcije uvrstila mnoštvo tie-dye odjevnih komada, ovaj povratnički trend izazvao je veliko zanimanje modnih stručnjaka no činilo se kao da neće zaživjeti.

Prvi su tie-dye uzorak oživili brendovi Proenza Schouler i Asai, a potom su, slijedeći vodeće dizajnere, ovaj print u svoje kolekcije uvrstili i brojni high street brendovi poput Zare, Manga i Stradivariusa.

  • +36
Tie-Dye trend Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pogledajte kako su trendseterice uklopile majice s tie-dye printom u svoje stajlinge...

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🍭🍭🍭

Objavu dijeli Ada (@ada_oguntodu)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Remember your greens 🥦

Objavu dijeli Emili Sindlev (@emilisindlev)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🌈

Objavu dijeli Reese Blutstein (@double3xposure)