MODNI ADUT

Nosive od jutra do mraka: Ove hlače postale su omiljena zamjena za traperice

27.10.2023 u 17:37

Bionic
Reading

Široke nabrane hlače, poznate i kao uredske, već nekoliko uzastopnih sezona ne prestaju intrigirati modne ovisnice diljem svijeta

Kada ne znate što odjenuti, bilo da tražite svečani ili klasični look za ured ili cool outfit za subotnju večeru, elegantne hlače širokog kroja uvijek će riješiti situaciju.

Njihov predimenzionirani dizajn brojne dame trude se naglasiti širokim komadima poput košulja i sakoa u maniri 80-ih, a brojni brendovi i ove sezone potrudili su se da na policama trgovina ne manjka zanimljivih inačica ovih popularnih hlača.

Možete ih kombinirati s ravnim cipelama, poput balerinki ili tenisica, ali i s čizmama na petu i klasičnim salonkama - uvijek će ostaviti dojam kakav zaslužuju, a ovo su verzije na koje se ove sezone najviše isplati obratiti pozornost.

Crne krojene hlače

Krojene hlače, crne i nježnog kroja, ne poznaju godišnja doba: savršene su za nošenje zimi, sa džemperom okruglog izreza ovratnika i toplim kaputom, ili ljeti sa skraćenim topom u boji, za razbijanje ozbiljnog dojma koji prirodno emitiraju. Tražite li hlače koje ćete dodati u svoju garderobu i uvijek koristiti, odlučite se za lagane verzije od tkanina poput pamuka ili viskoze, no ako vam nedostaje zimski model crnih hlača, fokusirajte se na verzije od toplijih tkanina poput vune (ili mješavine vune) i kašmira.

Sive krojene hlače

Među neprikosnovenim trendovima za jesen zimu 2023. nalazimo sivu boju, pa kategorija posvećena širokim i sivim hlačama kroja nije mogla izostati. Za potpuni usklađeni look, kakav predlaže talijanska Bottega Veneta, ili uz klasični blejzer i košulju, također savršene za svečanije prilike. S obzirom na temperature, a budući da je boja posebno raznolika, možete je kombinirati s džemperom u boji koju volite, od klasičnih nijansi poput crne i bordo, do alternativnijih poput lila ili zelene.

Krojene hlače na prugice

Krojene hlače na pruge, mekog kroja i širokih nogavica, već su se nametnule kao jedan od jesenskih i zimskih trendova, Usprkos vrlo ozbiljnom izgledu, zahvaljujući predimenzioniranoj silueti savršeno se uklapaju i u najalternativnije street style trendove, no to ne znači da se ne mogu kombinirati i uz klasični look, zaokružen toplim kaputom elegantnog izgleda.

Smeđe krojene hlače

Smeđa, od bež do boje kave, također je dio trendi nijansi sezone; za look s chic prizvukom, nosite ga uz odgovarajuću krojenu jaknu, ali ako tražite alternativnu odjeću, pokušajte je upariti s kožnim gornjim dijelom koji će se savršeno slagati sa smeđom bojom, dajući više poticaja čak i većinski minimalističkom looku.

Krojene hlače u vedrim bojama

Osim klasičnih boja, kao u kolekcijama predstavljenim za aktualnu sezonu, zapažene su i krojene hlače, uvijek nježnog i širokog kroja, u nekonvencionalnim nijansama poput bordo (među trendi bojama sezone) i svijetlih nijansi poput svijetloplave.