ŠTO SE NOSI

U potrazi ste za novim kaputom? Ovi trendovski modeli nosivi su godinama

25.10.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Bez obzira na stil i trendove, jedan odjevni predmet nezaobilazan je čim padnu temperature. Naravno, riječ je o kaputu

Kao jedna od najboljih (estetskih) stvari koje se mogu dogoditi zimi, dobar primjerak kaputa podići će baš svaki stajling. Štoviše, vrsta je bezvremenskog odjevnog predmeta koji kvalitetom nadilazi trendove.

Sudeći po aktualnim kolekcijama vodećih brendova u svijetu mode, na cijeni su dobro konstruirani i visokokvalitetni komadi za svakodnevno nošenje. Samim time, vodećim stilom u hladnim mjesecima pred nama mogao bi se pokazati klasični crni kaput.

Kao što je danas slučaj s brojnim bazičnim komadima besprijekornog kroja i kvalitetnih tkanina, crni model klasičnog dizajna danas je puno više od prosječnog vunenog kaputa koji se uklapa u mnoštvo stajlinga.

Uz njega, neke od trendovskih opcija za ovu sezonu sigurno već imate u svojoj garderobi, no ako ste u potrazi za novim modelom, svakako uzmite u obzir one koji će vas grijati dug niz godina.

Klasičan baloner

Šanse da se ovaj odjevni predmet već nalazi u vašem ormaru prilično su velike, s obzirom na njegov univerzalni uspjeh, dugogodišnju prisutnost na modnoj sceni i status modnog klasika. S razlogom je omiljeni odabir u prijelaznom razdoblju iz toplih u hladnije mjesece i obratno jer svodi stilske greške na minimum, pa i ove godine tradicionalno dominira policama trgovina.

Duffle ili montgomery kaput

Bivši it komad, koji je do sada skupljao prašinu na svakoj drugoj rasprodaji u robnim kućama, ove sezone vraća se u velikom stilu, a sve zahvaljujući talijanskoj Pradi.

Duljina je ono što aktualne modele ovog prepoznatljivog kaputa razlikuje od prethodnika s početka milenija. Sudeći po Pradinoj, ali i kolekcijama brojnih drugih brendova, sada je najpoželjniji u duljini do lista i - još dužima.

  • +3
Montgomery kaput Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kaputi u boji devine dlake

Smeđi kaput modni je komad koji ne poznaje vrijeme ni granice – nosiv je baš uvijek i uz sve. Osim visoke funkcionalnosti, odlikuje ga bezvremenski dizajn, a rijetko tko u ormaru nema barem jedan primjerak ove nijanse.

Kaputi s uzorkom riblje kosti

Bezvremenski komad u ormaru, podjednako ženstven koliko i muškobanjast, prepoznatljiv je po svojim grafičkim uzorcima dizajniranim s kosim prugama. Odiše velikom dozom chica, a uz to podiže baš svaku kombinaciju – gotovo da postaje nevažno što nosite ispod njega.

  • +7
Kaputi s uzorkom riblje kosti Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sivi kaputi

Osim što su ove sezone u fokusu kaputi s uzorkom riblje kosti, veliku popularnost bilježe i oni u sivim nijansama. Naime ove jeseni i zime nijansa koja je slovila kao 'najdosadnija' postala je apsolutni hit, a ovih dana na ulicama New Yorka sjajan primjerak sivog kaputa isfurala je modna ikona s Barbadosa, Rihanna.

Kaputi s krznenim ovratnikom

Tople jakne i kaputi s dodatkom krzna i ove jesensko-zimske sezone imaju ključnu ulogu na modnoj sceni. Kao što je slučaj s brojnim aktualnim trendovima, kaputi ukrašeni krznom svoj su vrhunac popularnosti doživjeli kasnih 90-ih i ranih nultih godina. Onaj u kojem zamišljamo Phoebe iz 'Prijatelja' ili Meg Ryan u periodu 90-ih trendovski je model na koji se isplati obratiti pozornost.

  • +37
Najljepši kaputi high street modnih brendova Izvor: Promo fotografije / Autor: Auto

Kaput klasičnog izgleda

Jednostavan jednobojni kaput s reverima i gumbima uvijek je isplativa investicija, a ovaj klasik u ormaru sada je najpoželjniji s detaljem u obliku četiri gumba.

U kreiranju sadržaja rubrike Lifestyle izdvajamo proizvode koje smatramo kvalitetnima i koje i sami rado koristimo. Proizvode navedene u ovom članku sponzorirao je Zalando.