bezvremenski model

Nose je svi, i to uz svaku kombinaciju: Ova torba je modna opsesija sezone

17.01.2023 u 11:48

Bionic
Reading

Izvorno nazvana Constance, Guccijeva torba Jackie započela je svoju priču o uspjehu 1964. godine, brzo postavši jedan od značajnijih modnih detalja koji je obožavala i Jackie Kennedy. Nekoliko desetljeća kasnije, ovaj statement komad nije ni malo ostario, dapače, ljubiteljice mode na ispuštaju iz ruku ovaj vrijedna komad talijanske modne kuće

Postavši zvijezdom najnovije Guccijeve kampanje za torbu Jackie 1961. , Dakota Johnson označava početak novog poglavlja za kultni model slavne modne kuće. Svestrana i moderna, ova torba savršeno se prilagođava se onima koji je nose, savršeno nadopunjujući svaku kombinaciju.

Vraćena iz prošlost i ponovno lansirna i sklopu kolekcije jesen/zima 2020./21. pod modnom palicom Alessandra Michelea, bivšeg umjetničkog direktora Guccija, ova torba oblika polumjeseca, koja savršeno klizi ispod ruke, prvi je put predstavljena 1950-ih, ali tek 1964. preuzela je ime svoje ikone Jackie i zauvijek se upisala u modnu povijest.

Tijekom povijesti nekoliko umjetničkih direktora na čelu Guccija vraćalo se ovom legendarnom dizajnu, no upravo je Alessandro Michele taj koji je 2020. u punom sjaju prisvojio legendarnu torbu.

Ostajući vjeran svom vintage duhu, Jackie 1961 briše granice žanrova i nameće se podjednako u muškoj modi i ženske garderobi.

Guccijeva Jackie osvojila je poznata lica

Pastelna za Emmu Corrin , potpuno crna za Harryja Stylesa i Cate Blanchett, s logotipom i u lijepom retro stilu za Claru Luciani.

Dostupna u mnoštvu boja, kako bezvremenskih tako i onih pastelnih, različitim printevima i veličina (mini ili maksi), torba Jackie 1961 torba zadržava svoj prepoznatljiv potpis i izgled sa zakrivljenom linijom i istaknutom zlatnom kopčom.

Svima onima koji više vole vintage model od njegove suvremene verzije, za oko odmah zapinje stajling koji je servirala Kaia Gerber tijekom Tjedna mode u Parizu - torba Jackie 1961, u ovom slučaju izrađena u najlonu odlično se uklopila sa sportskim i casual komadima.

'It' djevojke ne mogu se zasitit Guccijeve statement torbe

Tijekom godišnjih doba ova statement torba ne gubi na šarmu. Modernim djevojkama baš nikad ne dosadi, poput Miley Cirus ili Dua Lipe kojima ova torbu predstavlja neizostavan dio garderobe.

Dokazuje to i nedavno objava Dua Lipe na Instagramu na kojoj je pokazala poslovan look sastavljen od sivog sakoa od kašmira, plave pamučne košulje i crnih ravnih hlača, uz dodatak neizostavne Jackie 1961. Oštar look dodatno je podigla upečatljivim salonkama ukrašenim mrežicom i štrasom te naočalama četvrtastog okvira, no nikome nije promaknula ni torba koja je u uvjerljivo cjelokupan stajling transformirala na višu razinu.

Nema sumnje da ćemo statement Guccijevu torbu viđati posvuda u 2023. Modni klasik, koji je i danas jedna od najpoznatijih Guccijevih kreacija ne poznaje vremenske granice.

Nakon što ga je Alessandro Michele za kolekciju jesen/zimu 2020./21. osmislio u intenzivnim bojama poput crvene i ružičaste, za 2023. godinu Gucci izbacio kampanju s ikonom stila Dakotom Johnson na koja još jednom dokazuje bezvremenski potencijal ove klasične torbice.

Kampanju je snimio britanski fotograf Glen Luchford, a Dakota Johnson glumi u svakodnevnim scenama u Los Angelesu koje izgledaju kao paparazzi snimke. Fotografije s Dakotom kao protagonisticom aludiraju na fotografije Jackie Kennedy i njezine omiljene torbu koju ju je svojedobno proslavila.

Za potrebe nove kampanje Jackie je dobila osvježenje izgleda koje uključuje tri različite veličine - mini, mala i srednja – koje dolaze u nizu novih boja i različitih varijanti kože. Upravo to pokazuje svestranost ove trendi torbe, koja se ipak može prilagoditi svakoj prilici i odjevnoj kombinaciji te unosi jet set štih u svakodnevni život. Dakota Johnson savršeno je sažela sve prednosti omiljene torbice: 'Jackie je savršena torba. Super je veličine i tako je chic.' Potpuno se slažemo!

Gucci Jackie 1961 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije