SEZONSKI TREND

Nježne i romantične: Evo kako pastelne boje mogu izgledati potpuno drugačije u stajlinzima

07.05.2021 u 06:31

Bionic
Reading

Vanilija, pistacija, jagoda ili limeta - ono što zvuči poput sladoleda predstavlja velik trend boja u aktualnoj sezoni. Međutim odjeća u pastelnim bojama ima tendenciju rezultirati pomalo djetinjastim i kičastim izgledom, ali postoji nekoliko trikova da to izbjegnete

Pastelne boje su među najljepšim trendovskim bojama proljeća. Nježnog izgleda, dominiraju aktualnim kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova današnjice, poput njemačkog Hugo Bossa, francuskog Chloéa, Chanela i Isabel Marant, a pritom im je darovan moderan izgled.

Omiljenim tonovima na modnoj pisti pokazala se pastelna verzija limete, lila i ružičasta u svim svojim inačicama te svijetložuta, a koja ne odskače od boje godine poznatog instituta Pantone.

Kao što su zavladali kolekcijama renomiranih dizajnerskih brendova, pastelni tonovi danas dominiraju stajlinzima zvijezdi sa svjetske street style scene koje znaju kako ih kombinirati da izgledaju itekako ozbiljno i moćno.

Najnježnije trendovske boje za proljeće tradicionalno donose dječje i romantične konotacije, osobito kada je riječ o modelima haljina te razigranim modelima bluza.

Pastelne boje vole stilske kontraste, a kako biste im podarili ozbiljniju notu, inspirirajte se stajlinzima street style zvijezdi.

Pastelne boje u sportskom duhu

Kombinacija pastelnih boja s dodacima u jarkim bojama

Pastelne boje istaknute na moćnim odjevnim komadima

Monokromna izdanja u pastelnim bojama također slove za veliki trend u aktualnoj sezoni, a kako biste jednu pastelnu nijansu uspješno nosili od glave do pete, ključnom se pokazuje silueta odabranih komada. Moćni primjerci poput sakoa s naglašenim ramenima, hlača širokih nogavica, kožnih košulja ili modela predimenzioniranog kroja osiguravaju snažan dojam u delikatnim pastelnim bojama.

Kombinacija nekoliko pastelnih boja

Nježnim tonovima zajedničko je to što se mogu kombinirati s gotovo svim pastelnim bojama. Postoje tri pastelna para koja čine savršen sklad u stajlinzima, a odnose se na kombinaciju ružičaste sa žutom, lila boje s bojom pistacije ili svijetloplave boje sa zelenom bojom mente.

Uključite androgine detalje

Ako poželite postići kul stajling s pastelnim tonovima u glavnoj ulozi, inspirirajte se primjerom modne influencerice Hollie Mercedes - ona je preko ženstvene slip suknje navukla majicu androginog kroja u nježnim pastelnim nijansama. Androgini detalji u pastelnim tonovima mogu se uklopiti u stajlinge na različite načine – u formi glomaznih natikača, predimenzioniranih gornjih dijelova odjeće ili komada od grubljih materijala poput kože ili trapera.

  • +13
Proljetne haljine Izvor: Profimedia / Autor: PROMO

Iako se nalazimo u vremenima u kojima modna pravila praktički više ne postoje, još uvijek treba uzeti u obzir nekoliko njih kako bi izgled s pastelnim tonovima u glavnoj ulozi funkcionirao u casual ili poslovnim prilikama. Kombinacija slatkih balerinki ili ženstvenih sandala s haljinom pastelnih boja, prema riječima modnih stručnjaka, jedna je od stilističkih greški koje biste trebali izbjeći. Iako je riječ o stajlingu koji rezultira stvaranjem razigranog i romantičnog dojma, ne djeluje nimalo kul ako se navedeno trudite postići.

Umjesto cipela s visokom potpeticom ili balerinki, birajte natikače ili tenisice i stvorite uzbudljiv modni kontrast.

Osim toga, beauty izgled također utječe na ukupan dojam stajlinga u pastelnim bojama. Umjesto spuštene kose, prikladniji su čvrsto svezan rep ili labava, nisko vezana punđa, jer upravo će ove frizure darovati stajlingu potrebnu dozu 'strogosti', umanjujući romantičan efekt.