PODIŽU STAJLINGE

Koji su uzorci 'in', a koji 'out' ovog proljeća? Modni stručnjaci imaju odgovor

28.04.2021 u 06:27

Bionic
Reading

Aktualna proljetna sezona po mnogočemu je živopisna i to se ne odnosi samo na jarke trendovske boje sezone, već i na puno printova i uzoraka koji krase mnoštvo odjevnih komada. Zahvaljujući njima unosi se doza vedrine u odijevanje, kao što osmišljen stajling podižu na novu razinu, a prema riječima modnih stručnjaka, ova tri specifična uzorka danas uživaju veliku popularnost na modnoj sceni

Tri popularna uzorka u proljetnoj sezoni i oni koje ćemo manje nositi

Out: Životinjski uzorci

In: Cvjetni uzorak

  • +20
Cvjetne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Vremena u kojima su stajlinzima dominirali odjevni komadi u znaku leopard, tigrastog ili zmijskog uzorka, čini se, došla su svom kraju. Na modnoj sceni u popularnosti su ih zamijenili cvjetni uzorci u svim svojim inačicama – bilo da je riječ o apstraktnim verzijama ili sitnom cvjetnom uzorku koji naglašava retro estetiku odjevnih komada.

Out: Točkice

In: Prugice

  • +5
Prugaste majice i veste Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Točkasti uzorak koji nerijetko krasi brojne modele haljina i bluza ove sezone puno je manje prisutan, a modna javnost daje prednost prugicama. Ovaj klasičan uzorak danas je moguće pronaći u gotovo svim kolekcijama i trgovinama brendova te u svim zamislivim oblicima.

Out: Tartan

In: Vichy

  • +9
Kupaći kostimi i bikiniji s uzorkom gingham Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako se tartan i dalje smatra poželjnim, ove sezone vichy zauzima njegovo mjesto. Na odjevnim komadima predstavljenim u aktualnim kolekcijama brendova najčešće ga viđamo u svijetlim pastelnim bojama, ali i klasičnoj crno-bijeloj verziji.