za sjaj i ljepotu

Njeguju i hidratiziraju: Pet proizvoda koji štite vašu kosu od štetnih UV zraka

04.07.2023 u 12:11

Bionic
Reading

U kremi, ulju ili višenamjenski za tijelo i kosu, proizvodi za zaštitu kose od sunca spriječit će sve one dobro poznate negativne posljedice sunčanja i boravka na plaži

S kremom za sunčanje za kosu recite zbogom suhoj kosi. SPF koji se nanosi na vlasište i duljinom vlasi štiti od tri glavna štetna učinka UV zraka, a to su gubitak hidratacije, oštećenje keratina koji čini strukturu kose i oksidacija boje.

Zadaća kreme za sunčanje za kosu upravo je zaštititi keratin i spriječiti blijeđenje boje te pružiti omekšavajuće i hidratantne aktivne sastojke u borbi protiv suhoće i suhoće uzrokovane slanom vodom.

Krema za sunčanje za kosu: koju odabrati?

Uljne formule su često višenamjenske i također jako dobro djeluju na tijelo (kao poslije sunčanja). Ulje daje efekt sjaja, ima formulu koja kombinira različita biljna ulja od kojih mnoga imaju blagu prirodnu zaštitu od UV zraka, i to sa svojstvima omekšavanja i poliranja.

Kremasti proizvodi su regeneratori sa zaštitom od sunca koji se ne ispiru, a zadaća im je da štite, njeguju i hidratiziraju kosu. Mogu se koristiti prije, tijekom izlaganja suncu i nakon sunčanja kao nadoknada hidratacije izgubljene tijekom dana.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Obje vrste proizvoda predstavljaju mudre beauty izbore zbog njihove višenamjenske formule, a ako se kombiniraju s rutinom njege kose s ad hoc proizvodima, njihovo djelovanje je još učinkovitije. Linije šampona za zaštitu od sunca zapravo su dizajnirane s ciljem da eliminiraju ostatke krema otpornih na vodu, sol i klor.

Krema za sunčanje i izbor frizura

Dobro je pravilo ponovno nanošenje SPF-a za kosu nakon svakog kupanja. Za dodatnu zaštitu, možete se poigrati s frizurom. Punđa i pletenice prirodno štite dugu kosu, posebno po pitanju blijeđenja boje. Za vezanje i oblikovanje kose odaberite gumice, ukosnice, trake i turbane veselih boja koji će upotpuniti ljetni look.

Pet proizvoda koji štite od UV zraka te djeluju na očuvanje hidratacije i boje