OMILJENA FRIZURA

Evo zašto je ova bob frizura toliko dobra ideja, posebno ljeti

25.06.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Već neko vrijeme omiljeni bob ne silazi s ljestvica popularnosti, a mnoge su mu fashionistice godinama vjerne, poput Chiare Ferragni, Lucy Hale, Naomi Watts, Kerry Washington...

I ova je godina u znaku boba - pokazao je, osim svoje praktičnosti i bezvremenskog karaktera, da posjeduje nevjerojatnu versatilnost jer dolazi u bezbrojnim varijantama - za svaki ukus, tip kose, stil...

Kratki bob, grungy, asimetrični, A-stil - varijante boba su vrlo raznolike, a među najpopularnijima je svakako lob, odnosno long bob, sjajna opcija za sve koji se ne žele samo tako odreći prednosti duge kose te ponekad požele zavezati je u rep.

UDOBNE I CHIC

Odličan spoj: Haljina koja nikad ne izlazi iz mode i najljepša verzija balerinki ikad

Pogledaj galeriju

Upravo je stoga lob idealna frizura za predstojeće ljeto jer je vrlo chic kompromis što se tiče duljine kose, no s novom energijom. Njegova je duljina između brade i ključne kosti te je savršena za sve one koji se ne osjećaju spremno odvažiti se odmah za kraće varijante poput cool bixie ili pixie frizure.

To je i idealan način da licu date lakoću i svježinu, a da pritom ne isključite mogućnost stiliziranja omiljenih ljetnih frizura poput messy punđe, repa, polurepa...

  • +3
Dugi bob Chiare Ferragni pun je pogodak Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Evo zašto biste trebali isprobati dugi bob:

Vrlo je zavodljiv

Jedan od načina da izgledu dodate dašak razigranosti svakako je šišanje. 'Kratko = zabavnije', napisala je Hailey Bieber u prosincu 2022. godine, kada je fotografijom obznanila svoju radikalnu promjenu izgleda i hrabro ošišala svoje prepoznatljive svijetle uvojke. Osim potrebe za promjenom, odustajanje od dužine znači više prostora za kretanje i otkrivanje vrata, detalja koji se poigrava simetrijom dugih i lepršavih ljetnih haljina, što daje posve novu vibru izgledu.

Ima i pomlađujući učinak

Prošle godine Maya Hawke, zvijezda TV serije 'Stranger Things', pokazala je svima koliko je valoviti lob savršena ideja za ljeto te da, osim što izgleda vrlo cool, vrlo uspješno skida nekoliko godina s lica. Sličan je stil odabrala i Selena Gomez, a krajnji je rezultat mladenačka frizura sa šiškama koja u prvi plan ističe oči i jagodice, privlačeći tako pozornost na nježno lice nekadašnje Disneyjeve zvijezde.

Izgleda dobro na svim tipovima kose

Nije nužno da vam je kosa prirodno gusta, valovita ili svilenkasta, jer lob je frizura koja se iznimno lako prilagođava svakom tipu zahvaljujući svojoj srednjoj dužini. Ako vam je problem volumen, naprimjer, bit će dovoljno pribjeći slojevito ošišanim pramenovima ili se pak poigrati simetrijom, poput Eve Longorije. Čak i one s kovrčavom kosom pronaći će idealnu verziju boba pod uvjetom da je njeguju proizvodima koji hidratiziraju kako bi bila meka i podatna.

Dolazi u bezbroj varijanti

Dugi bob je doista univerzalan. Može biti elegantan, neobuzdan, lagano valovit... Stiliziranje nudi bezbroj varijanti, ovisno o raspoloženju. Zahvaljujući njegovoj duljini možete ga bez problema skupiti i u rep ili punđu kada temperature krenu rasti. Ili ga pak nosite opuštenog, valovitog i začešljanog unatrag, poput Chiare Ferragni tijekom Tjedna mode u veljači, kada je pokazala drugačiji izgled za svaku modnu reviju kojoj je nazočila. Za ljeto je iznimno zanimljiva, a i vrlo praktična ideja da sa svake strane razdjeljka spletete nekoliko pletenica u stilu 70-ih.

Vrlo je jednostavan za održavanje

Dugi bob vrlo je jednostavan za održavanje ako je dobro ošišan jer doista ne zahtijeva korištenje mnoštva proizvoda ili sate stiliziranja pred ogledalom na velikim vrućinama, što se naravno ne čini dobrom idejom. Oni koji žele mogu čak reći zbogom sušilu i pustiti kosu da se osuši na zraku da bi dobili lagano valovit bob, baš poput Zendaye. Dodatni savjet: ako ste vlasnica valovite ili kovrčave kose, pripazite na redovito korištenje hranjivih sprejeva kako bi valovi i kovrče bili blistavi i lijepo definirani.