SPAVALA U PRITVORU

Nives: Nazvala sam murjaka retardiranim kretenom

30.11.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Nives je optužena za uvredu i odbijanje davanja dokumenata te je bila 12 sati u pritvoru na triježnjenju nakon što je policajca nazvala retardiranim kretenom

Nives Celzijus je na svom blogu blog.nivescelsius.de detaljno opisala kako joj je bilo u pritvoru gdje je završila jer je policajca nazvala retardiranim kretenom. Nakon provoda s dizajnericom Natašom Kos, Nives su zaustavili policajci koji su navodno bili bezobrazni prema njezinoj prijateljici pa je ona odlučila stati u njezinu obranu.

Nakon uvreda službenici su se prema njezinim riječima zainatili i rekli joj da ide s njima u postaju. Nisu joj dozvolili da ponese torbu s dokumentima da bi je mogli optužiti za odbijanje davanja dokumenata i za uvredu te su je poslali na triježnjenje, kako piše Nives.

'Budim se u svom velikom mekanom krevetu. Mirise na čisto. Flaša vode mi je na stoliću. Sretna sam. Ako se prisjetim večeri prije, neudobnog kreveta i pipe iznad čučavca namijenjene da opereš ruke i utažiš žeđ, ne mogu da se ne probudim s osmijehom na licu. Sobe za pritvor su na svaki mogući način napravljene da bi maksimalno ponizile onoga tko se u njima nalazi jer ne postoji drugi razlog zašto se voda za nužnik i voda za piće pušta s istog mjesta', piše majka dvoje djece, Leonea i Taishe, koja je nakon izlaska s prijateljicom Natašom Kos završila u pritvoru.

Iako tvrdi da je popila samo decilitar bijelog vina, službenici su napisali da se radi o litri te je poslali na obaveznih 12 sati triježnjenja.

'Zašto je policajac u pritvoru rekao da sam popila litru vina, kada sam lijepo gospodinu u postaji naglasila da sam popila čašu bijelog vina, točnije deci. Uostalom, to me nitko nije ni pitao, sama sam spomenula tu čašu vina u razgovoru. Oko pola 12 zovu me na obavještajni razgovor. Razgovaramo o sinoćnjem ekscesu. Priznajem, odreagirala sam naglo i neprimjereno. Rekla sam murjaku da je retardirani kreten i zaslužila sam da budem kažnjena… moram priznati da nimalo ne žalim zbog svoje reakcije.

Primijetila sam da su u postaji napisali da sam izjavila kako sam popila litru vina, iako je to laž, samo da bi me zadržali na 12-satnom triježnjenju. Saznala sam da sam optužena i za odbijanje davanja dokumenata, iako to nikad nisam odbila. Nitko me to čak nije ni pitao, sve do trenutka dok nismo došli u postaju. Dokumente u postaji nisam imala, jer mi nisu ni dopustili da uzmem bilo što sa sobom iz auta, pa tako ni torbu u kojoj su stajali dokumenti. Optužena sam za uvredu, što je razumljivo, jer nazvati policajca retardiranim kretenom, ma što god mislio o njemu, nikako nije lijepo', zaključila je spisateljica.