S ANTI-AGE EFEKTOM

Niste zadovoljni volumenom kose? Valoviti bob uvijek je dobro rješenje i pristaje svima

07.02.2023 u 11:09

Bionic
Reading

Ako je jedna frizura obilježila nekoliko prijašnjih sezona, to je bez sumnje bob u najrazličitijim varijantama - asimetrični, klasični, slojeviti, 'choppy', francuski...

Ako ste i vi među onima koje nikad nisu zadovoljne volumenom kose, možda će vam se svidjeti tzv. wavy bob, odnosno valoviti bob koji nudi nekoliko opcija.

Jasno definirani, blagi ili tzv. beach uvojci odlično izgledaju i na kratkom, srednje dugom ili dugom bobu, a imaju i veliku prednost: nevjerojatan anti-age efekt, pa ih vole i zrelije dame.

Iako je neko vrijeme u fokusu bio ravno feniran bob, kakav voli Selena Gomez, onaj valoviti nije ništa manje efektan.

  • +5
Naomi Watts Izvor: Profimedia / Autor: Kristin Callahan / Zuma Press / Profimedia

Nikakvo čudo, jer valovi, osim što daju veći volumen i čine kosu sjajnijom, omekšavaju crte lica i imaju snažan anti-age učinak. Slavne ljepotice poput Emme Stone, Taylor Swift, Lucy Hale ili Naomi Watts rado nose wavy bob, a nije ga teško napraviti ni u DIY varijanti.

Riječ je o frizuri koja se može napraviti čak i uz pomoć pegle ili uvijača za kosu, a ako ste voljne, možete isprobati i na društvenim mrežama vrlo popularne načine uvijanja uz pomoć ukosnica, gumica, trakica od tkanine... Nakon što uvijete kosu svakako nanesite pjenu za oblikovanje kako bi se istaknula struktura i dobilo na volumenu.

Kome dobro stoji valoviti bob?

Valoviti bob doista pristaje svima, a sjajan je i za pedeset plus dame jer kosi daje dodatnu životnost, više volumena...

Treba spomenuti i to da su npr. šiške i valovi pozicionirani oko lica savršeni za ublažavanje jagodica i brade, a vlasnicama okruglih lica dobro pristaju bob frizure srednje duljine, one do ključne kosti.

Odlično je rješenje i ako imate tanku kosu jer će izgledati gušće, voluminoznije i sjajnije, a time se postiže i pomlađujući rezultat.

Taylor Swift, primjerice, svoj valoviti bob nosi sa šiškama koje uspješno mogu skriti prve bore ili skratiti visoko čelo.

Ovakva frizura bez problema može uravnotežiti čak i blago šiljatu bradu, a vlasnice kovrčave kose, poput Beyonce, također mogu lako oblikovati trendi frizuru.

Lucy Hale pak nosi kraći bob koji ističe vrat dok zvijezda 'Domovine' Claire Danes voli suptilne valove na svom modernom, asimetrično ošišanom bobu koji je sve samo ne dosadan. Ako vam se sviđa takav stil, zamolite frizera da vas ošiša otraga kraće, a pramenovi prema licu neka budu nešto dulji. Ovakav bob odlično izgleda i ako ga ukrasite ukosnicama, rajfom, kopčama...