SUSRET NA KALEMEGDANU

Nina Badrić i Boris Tadić pjevali u sav glas

21.07.2010 u 10:48

Bionic
Reading

Hrvatski umjetnici, među kojima su bili Nina Badrić, Tonči Huljić, Damir Urban, Sreten Mokrović, Hrvoje Hribar i Ksenija Marinković, dobrano su se opustili uz srpske kolege na večeri tijekom prvog službenog posjeta predsjednika Ive Josipovića Srbiji

Hrvatski i srpski kulturnjaci začinili su susret našeg i srpskog predsjednika, Ive Josipovića i Borisa Tadića, u restoranu na popularnoj tvrđavi Kalemegdan, gdje su se zabavljali do kasno u noć.

'Bilo je to jedno vrlo ugodno druženje na koje sam se odazvao na poziv srpskog predsjednika Borisa Tadića. Ovo je prvi put da su se ljudi iz kulture, među kojima su bili medijski djelatnici, pjevači, skladatelji, redatelji i pisci, okupili na ovakav način. Svi smo se uzvanici međusobno znali, svi već surađujemo, i to kontinuirano dugi niz godina', rekao je skladatelj Tonči Huljić za tportal.hr.

Na upit po kojem su kriteriju pozvani naši umjetnici, Huljić je odgovorio kako bi, u svakom slučaju, moglo biti pozvano još barem 100-tinjak uzvanika s obje strane, no prostor je bio ograničen. Kako doznajemo iz Ureda predsjednika Ive Josipovića, ideja o večeri sa srbijanskim kulturnjacima došla je s Tadićeve strane, a poziv je onda proslijeđen hrvatskim umjetnicima. Put do Beograda umjetnici su, prema tportalovim informacijama, platili sami.

Sve je počelo uz evergrine i ozbiljne razgovore, no kako je vrijeme odmicalo, gosti su se sve više opuštali, a najviše se raspjevao sam Tadić i pokazao da poznaje i srpske narodne i starogradske kompozicije, a jednako tako i dalmatinske i slavonske skladbe. U sav je glas pjevao s tamburašima, a s njim se najbolje nosila Nina Badrić, a Josipović i Urban na vrijeme 'su se povukli'.