za buduće mladenke

Nikada nije prerano za početak planiranja: Evo kakve će se vjenčanice nositi u 2023.

06.11.2022 u 11:36

Bionic
Reading

Krajem jedne već stiže druga sezona vjenčanja. Iako svaka djevojčica godinama zamišlja svoju vjenčanicu iz snova, snovi se ipak prilagođavaju trendovima. S obzirom na to da u tom posebnom danu svaka djevojka želi zasjati, dizajneri polako otkrivaju što će se nositi iduće sezone

Ako ste mislili da je u 2023. godini još uvijek must-have svake mladenke 'nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno, nešto plavo', prevarili ste se. Danas je sve dopušteno. Moderno doba potaknulo je ljude da odbace tradicionalni izgled mladenke i prilagode ga individualnom ukusu. Bez obzira što će reći stariji, mladenke se sve češće odlučuju na kratke vjenčanice, one u boji ili pak odijela. Na njima nije da brinu što će reći uzvanici, već da su sebi lijepe i da se dobro osjećaju u vlastitoj koži.

Stil 90-ih

Kao i u svakodnevnim odjevnim kombinacijama, sve više mladenki ugleda se na ono što se nosilo u vrijeme njihovog djetinjstva. Stil 90-ih označavao je minimalizam, opuštene varijante vjenčanica s tankim bretelama i prozračnim suknjama. Pretjerano ukrašene vjenčanice odlaze u zaborav, a vraćaju se elegantni saten i čipka.

Visoki ovratnici

Visoki ovratnici inspirirani su vjenčanicama poput one koju je nosila Grace Kelly na vjenčanju s monegaškim princem ili kultnim dizajnom Alexandera McQueena za princezu od Walesa. Ti modeli ostaju popularni, kao i uvijek.

Neočekivane tkanine

Danas, kada je gotovo sve dopušteno, mogu se pronaći i vjenčanice od različitih materijala. Hrabrije i odvažnije mladenke postaju sve sigurnije u eksperimentiranju teksturama dok izazivaju tradicionalnu normu noseći tkanine koje se ne koriste u kontekstu vjenčanja.

Kraći krojevi

Nevjeste koje se pripremaju za udaju u nadolazećoj sezoni razmislit će o vjenčanicama do razine gležnjeva, ali čak i do koljena. Mnogi bi se iznenadili time koliko kratke haljine mogu biti efektne – neke će odisati vintage dojmom, a neke će biti po zadnjem kriku mode. Također, jako su popularne sako - haljine, posebno za građanska vjenčanja.

Nježne boje

Iako se vjenčanica automatski povezuje s bijelom bojom, ne mora tako biti. U zadnje vrijeme dizajneri se igraju različitim nijansama bijele, dodaju joj različite podtonove i stvaraju nježne roza vjenčanice, a mladenke su to izvrsno prihvatile. Osobito je u prošloj godini bio veći broj onih koje su se odlučile za boju slonovače, tonove breskve, nježnu ružičastu ili starinsko zlato. Mišljenje je da će sve više mladenki širiti svoj izbor na nježne pastelne boje koje će unijeti dozu nježnosti i romantike, ali i individualnog stila.

Odijela i kombinezoni

Sve veći broj mladenki bira udobnost te se odlučuju za kombinezone ili odijela u kojima se mogu neometano kretati. Posebno su zapaženi kombinezoni na koje se može dodati suknja pa jedan outfit čini dva. Ženska odijela su općenito postala vrlo popularna na svečanostima i rijetko tko može pogriješiti ako odabere neki dobar i moćan model.

prelijepa mladenka

Tko kaže da vjenčanica mora biti bijela: Pogledajte bajkovito vjenčanje predsjednika PayPala na jezeru Como

Pogledaj galeriju