rekordna zarada

New Balance ima se čime pohvaliti, iz dana u dan je sve poželjniji

23.02.2024 u 12:18

Bionic
Reading

New Balance tenisice prošle su godine bile među najpoželjnijim komadima, a ako je suditi po uspjesima njihovih novih modela, uskoro bi u potpunosti mogli zadominirati modnom scenom

U trenucima kada Nike bilježi ogroman pad prodaje, a Adidas se još uvijek izvlači iz krize uzrokovane prekidom suradnje s Kanyeom Westom, New Balance pronašao je način da iskoristi pogodan trenutak na tržištu te ostvario najveće prihode u povijesti.

U 2023. New Balance je nadmašio sva očekivanja s prihodom od vrtoglavih 6,5 milijardi dolara od prodaje, što je 23% više od također iznimno uspješne 2022. godine.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Globalna prodaja nadmašila je očekivanja za milijardu dolara te postigla uspjeh predviđen tek za 2024., a sve mogu zahvaliti svojim inovativnim modelima te uspješnim vraćanjem na scenu retro modela koji uživaju ogromnu popularnost.

Sve to dovelo je do procvata maloprodajne i online trgovine, otvaranja novih tvornica te širenjem na 90 novih lokacija te 50 preuređenja aktualnih trgovina, s jasnim ciljem daljnjeg rasta u ovoj godini.

Istovremeno, Adidas je 2023. morao proglasiti 'godinom prijelaza' zbog 1,3 milijarde dolara vrijednosti u Yeezy tenisicama s kojima u njemačkom brendu nisu znali što učiniti nakon raskida suradnje s reperom Kanyeom Westom uslijed njegovih antisemitističkih, homofobnih i rasističkih izjava.

U drugačijim, ali ništa manjim problemima nalazi se i Nike koji je podijelio preko 1600 otkaza i izgubio niz slavnih sportaša, uključujući Tigera Woodsa, a sve zbog velikog pada prodaje i pokušaja promjene poslovanje.

Naime, Nike je u proteklim godinama gotovo kompletno poslovanje preusmjerio na street style tenisice te oživljavanje retro modela kao što su Air Jordan, Air Force 1 i Air Blazer i napravio, ispostavilo se, veliku grešku zapostavljanjem sportskog sektora koji je desetljećima bio ključan.

Krizu je uzrokovao i odljev najtalentiranijih djelatnika u marketinškom i kreativnom sektoru te stručnjaci ovu krizu identiteta slavnog američkog brenda ponajviše pripisuju kroničnom nedostatku inovacije i jednoličnim modelima koji kod kupaca sve više izazivaju zasićenje.

U istom periodu, New Balance je briljirao s gotovo svakim novim modelom tenisica koji bi u rekordnom roku postajali među najpoželjnijim komadima, nametnuvši se kao must have obuća svake modne zaljubljenice i nezaobilazan dodatak street style kombinacijama.

Ostaje za vidjeti kako će se njihova konkurencija snaći u 2024. godini, no ako je suditi po aktualnim planovima New Balancea usmjerenima u potpunosti na daljnju inovaciju i nastavak kreativnih marketinških kampanja, lako je moguće da će upravo tenisice slavnog 'N' loga uvjerljivo zadominirati modnom scenom.

KAIA GERBER

Manekenska senzacija ne izlazi iz New Balance tenisica oko kojih ne prestaje veliki hype

Pogledaj galeriju