idealne za proljeće

Ove tenisice savršena su alternativa 'sambicama', a još su udobnije i povoljnije

21.02.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Teško je pronaći slavnu ljepoticu koju u proteklih par godina nismo vidjeli u sada već legendarnim Adidasovim Samba tenisicama, a u njemačkom gigantu već imaju spremnog nasljednika

Adidasovim Samba tenisicama možda se ne nazire kraj popularnosti, no sve je veći broj onih koji su dolaskom proljeća spremni prijeći na neke nove dizajne. Jedan od najpoželjnijih lako bi mogao postati još jedan kultni adidasov model.

Za Tischtennis tenisice čuli su samo najzagriženiji ljubitelji sportske obuće, a riječ je o Adidasovu modelu iz 1970-ih. Kao što im naziv naslućuje, kreirane su kao stolnoteniska verzija slavnih Stan Smith tenisica te su postale omiljeni komad u doba Hladnog rata kada je upravo stolni tenis bio jedan od diplomatskih alata.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

No, od onda ih gotovo nismo vidjeli. Nakratko su izašle kao dio kolekcije 2020. godine, ali već za nekoliko mjeseci nestale su s polica i nisu se vraćale. Sve do sad.

Naime, verzija iz 2024. stiže nam kao redizajn ovog ikonskog komada iz 1978. godine. Sadrži laganu i prozračnu mrežastu konstrukciju u bijeloj boji, koja čini kontrast s tri zelene pruge preko bočnih i srednjih stijenki, baš kao i original. Svjetlosivi antilop obavija prednji i stražnji dio tenisica, dok je Adidasov logotip ušiven na oznaku za jezik i znak na peti.

Kao i Sambe, imaju prianjajuću međupotplatu u potpunosti smještenu u gumu, što ih čini jednako udobnima, ako ne i više, zbog njihove laganog gornjišta, a cijena im je 90 eura.

Zbog svega toga predviđa im se ogromna popularnost u narednim mjesecima te nam preostaje samo nestrpljivo iščekivanje trenutka u kojem će preplaviti police trgovina u raznim dizajnima.