UKUSNO I ZDRAVO

Nepravedno zapostavljena namirnica pripremljena na ovaj način je za prste polizati

07.03.2022 u 14:40

Bionic
Reading

Dobro su poznate zdravstvene prednosti leće koja je podjednako ukusna i kao varivo, salata ili prilog brojnim jelima

Hladniji mjeseci idealni su variva, a među njima je jedno od najpopularnijih ono pripremljeno od leće, žitarice koju nutricionisti jako hvale zbog njezinih brojnih prednosti.

Možete je pripremiti npr. s dodatkom suhog mesa ili kobasica, a rezultat je doista za prste polizati.

Sastojci:

  • 250 g leće iz limenke
  • 1 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 zelena paprika
  • 2 rajčica
  • 200 g krumpira
  • 200 g kobasice (po želji)
  • 2 lovorova lista
  • 1 žličica slatke paprike
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica vinskog octa
  • sol, papar

Priprema:

Ocijedite leću iz limenke, zatim nasjeckajte luk i režnjeve češnjaka. Mrkvu izrežite na ploške. Ogulite, operite i nasjeckajte krumpir, a zatim nasjeckajte papriku kojoj ste uklonili peteljku i sjemenke.

Uklonite kožicu s kobasice i ozrežite je na ploške.

U loncu zagrijte ulje i pržite češnjak i luk 5 minuta.

Zatim, dodajte mrkvu, krumpir, ​​ploške kobasice, lovor i nasjeckanu papriku, začinite solju, paprikom i svježe mljevenim paprom i kuhajte još 5 minuta.

Dodajte ocijeđenu leću i ocat, podlijte vodom i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta te kasnije maknite lovor.

Varivo rasporedite u tanjure i poslužite dok je vruće. I dobar tek!