VOĆNA POSLASTICA

Želite nešto osvježavajućeg okusa? Ova prefina torta brzinom munje nestat će s pladnja

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 04.03.2022 11:47
  • Objavljeno 04.03.2022 u 11:47
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Christophe Kajzar / Panthermedia / Profimedia

Ako volite varijante popularnih cheescake torti, obožavat ćete i ovu koja se priprema s osvježavajućom narančom i mascarponeom

Ova divna torta nije komplicirana za pripremiti i osvaja svojim bogatim okusom.

Sastojci:

Za bazu:

  • 500 g keksa s maslacem
  • 200 g maslaca

Nadjev:

  • 10 listova želatine
  • 600 ml vrhnja
  • naribana korica dvije naranče
  • 800 g mascarponea
  • 150 ml soka od naranče
  • 250 g šećera

Za ukrasni sloj na vrhu:

  • 2 lista želatine
  • 220 ml soka od naranče
  • 50 ml vode
  • 80 g smeđeg šećera
  • pola naranče za ukras

Priprema:

Za bazu u sjeckalici usitnite kekse dok ne dobijete krupnije komadiće. Pomiješajte s maslacem sobne temperature i stavite smjesu na podlogu odvojivog kalupa promjera oko 16 cm malo pritiskajući. Stavite ga zatim u hladnjak.

Pripremite želatinu u hladnoj vodi. Umutite vrhnje, dodajte narančinu koru i mascarpone sir pazeći da se previše ne spusti.

U loncu zagrijte sok sa šećerom na srednjoj vatri pa zatim dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Umiješajte ga u prethodnu smjesu i izlijte u kalup na podlozi od keksa. Ostavite 5 ili 6 sati u hladnjaku.

Za ukrasni sloj na vrhu:

Pripremite želatinu u hladnoj vodi. U međuvremenu pomiješajte ostale sastojke u loncu na srednjoj vatri, dodajte želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi. Prelijte preko nadjeva i stavite u hladnjak.

Kad je gotovo, tortu ukrasite s kriškama naranče. I u slast!