KRATKA KOSA

Neodoljive kratke frizure za odvažne cure

27.02.2010 u 08:37

Bionic
Reading

Iako je za mnoge cure duga kosa neprolazni modni imperativ, kratke su fizure ponovno među najpopularnijima. Među predvodnicama ovoga novoga trenda je Rihanna koja je bez puno razmišljanja skratila svoje duge uvojke i postala vlasnicom jedne od trenutačno najpoželjnije frizure

Donosimo nekoliko varijanti frizura za kratku kosu:

Raščupana

Jednostavna i laka za održavanje, to je idealna frizura za cure kojima se ne da puno vremena baviti kosom. Ovo je jako dobar izbor i za cure koje rado eksperimentiraju sa svojom kratkom kosom. Dakle, stavi se gel i sve rukama razbaruši, zajedno sa šiškama.

Asimetrične šiške

Victoria Beckham

Ostatak kose možeš uredno počešljati, ali zato šiške trebaš što više razbarušiti, odnosno zamoliti frizera da ih odreže nejednako i uvije prema van ili prema licu. Ovako šiške dođu kao okvir licu, a ovaj look odlično odgovara i za svaki dan i za neke malo svečanije prigode.

Dječačka frizura

Voljele su je Winona Ryder i Halle Berry no super je izbor samo za cure koje imaju pravilne crte lica. Ovo je izrazito kratka frizura u kojoj su i šiške izrazito kratke te se tek s malo gela razlikuju od ostataka frizure. Daj si slobode i zarotiraj ih u kojem god smjeru ideš jer s ovom dužine kose nikada nećeš pogriješiti koji god smijer izabrala. Iako se radi o pomalo muškoj frizuri, ona zrači ženstvenošću jer posebno ističe usne i oči. 

Frizura'kaciga' (ili strogi bob sa šiškama)

Iako se vlasnicama ove frizure ovaj naziv možda i ne sviđa, ipak se ne možemo oteti dojmu da je na prvi pogled doista riječ o zaštitnoj kacigi na glavi. Jedna od najupornijih i najponosnijih vlasnica ovakve frizure je bila Victoria Beckham, a u vidjeli smo je i na glavama slatkica Katie Holmes i Lilly Allen. Dakle, radi se o klasičnoj bob frizuri, a šiške padaju po čelu i prate liniju obrva. 

Frizura'vilenjak'

Na engleskom je još nazivaju 'pixie cut'. Ova je frizura posebno popularna nakon 'Sumraka' jer je ondje ima Ashley Greene koja glumi Alice Cullen. Dakle, radi se ipak o maloj dužoj kosi koja je podšišana nejednako, a vrhovi su lagano uvrnuti prema van i uokviruju čitavu glavu. Šiške su pak ravne i uredno počešljane prema dolje.

Evo i kratkog videa u kojem možeš naučiti praviti 'pixie hair' poput Alice Cullen u 'Sumraku':