POMOĆ ZA NEZAPOSLENE

Nemate posla? Uzmite botoks. Besplatno!

  • Autor: R. M.
  • Zadnja izmjena 08.06.2009 13:01
  • Objavljeno 08.06.2009 u 12:14
botox

botox

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Uvjereni da su godine njihov najljući neprijatelj u pronalasku novog posla, deseci nezaposlenih u Washingtonu pohrlili su po besplatnu dozu botoksa

Zahvaljujući promotivnoj akciji tvrtke Reveal cosmetics, pedeset nezaposlenih Amerikanaca dobilo je priliku pomladiti se, što bi im, navodno, trebalo olakšati pronalaženje novog posla.

'Godine su hendikep', zaključila je Colleen Delsack, 47-godišnjakinja koja već 18 mjeseci nikako ne uspijeva pronaći posao. Colleen je jedna od sretnica koje su se uspjele dočepati besplatnog botoksa koji će joj, kako vjeruje, pomoći da se ponovno zaposli:

'Konkurencija je ogromna. Suočeni smo s gomilom klinaca koji dolaze s faksa i pristaju na manju plaću od one koju sam ja imala za isti posao.'

Da u Americi, zemlji opsjednutoj mladošću, zaista postoji dobna diskriminacija, pokazuje i broj prijava Komisiji za jednako pravo na zapošljavanje (Equal Employment Opportunity Commission). U posljednjih godinu dana zaprimili su 24.582 prijavu o dobnoj diskriminaciji pri zapošljavanju, što je čak 29 posto više nego lani.

'Ako se ljudi osjećaju ljepše i izgledaju mlađe, to će im pomoći da imaju više samopouzdanja, pa će ostaviti bolji dojam na potencijalnog poslodavca. Ovo je naš način da pomognemo ljudima koji se pokušavaju snaći u ovo teško vrijeme', rekao je dr. Jason Shapiro koji sudjeluje u promotivnoj kampanji.

Besplatni tretman injekcijama botoksa, koji inače stoji oko 3.000 dolara (oko 15.000 kuna), namijenjen je nezaposlenima u dobi od 30 do 50 godina.

'Danas morate biti mladi da biste opstali na tržištu', smatra 55-godišnji Jerry Johnson koji je ostao bez posla nakon što je njegov dućan s namještajem propao prošle godine. Otad je više puta bezuspješno pokušavao pronaći posao: 'Kažu mi da sam prestar i prekvalificiran. Zato svaka i najmanja stvar koja mi može pomoći da to promijenim je dobrodošla. Želio bih izgubiti nešto bora.'
'Pokušavam preuzeti kontrolu nad jedinom stvari koju trenutačno mogu kontrolirati - nad svojim izgledom. Radujem se svojemu pomlađenom izgledu koji će mi, nadam se, pomoći u pronalaženju novog zaposlenja', izjavila je Wendy Wright, 30-godišnja bivša projekt-menadžerica.

Hoće bi im tretmani botoksom zaista pomoći, tek treba vidjeti.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!