vrući hit

Nema do dobrih tenisica: Trendseterice su se pomamile za Nike modelom koji nose umjesto sandala s petom

25.05.2023 u 18:39

Bionic
Reading

U tople dane nastavlja se vladavina tenisica, a najnoviji hit među 'It' djevojkama i trendsetericama je model Nike Shox. Ovaj model svoj izgled može zahvaliti Martini Rose, a ljubiteljice u modu ih nose umjesto visokih potpetica

Nove Nike Shox već su osvojile Irinu Shayk i Hailey Bieber: tenisice s visokim oprugama zamjenjuju potpetice i posljednji su pop trend koji kopiraju 'It' djevojke.

Nogomet je u trendu. No, kada ga se gleda kroz prizmu mode, tu je riječ o puno više od skupljanja vintage komada (kopački i lopti). Majice i tenisice prelaze u kategoriju street style predvodnika koji se itekako vole poigravati s kreativnošću.

  • +2
Irina Shayk Izvor: Profimedia / Autor: CRY-Olivier Sanchez / The Photo One / Profimedia

I dok se šuška o mogućem kraju ere tenisica u korist klasičnije estetike, poput mokasinki i slingback modela, ima i onih zaljubljenica u modu koje ne odustaju od udobnosti i nastavljaju predlagati sportsku modu koja je sve više povezana sa sportskom praksom.

Upravo to potvrđuje slučaj modela Nike Shox MR4, napravljenog u suradnji s Martine Rose. Novi modeli tenisica inspirirani su golmanskim majicama iz 90-ih, a izgledom odana je počast talijanskoj pop kulturi i nogometu: ljubav prema dresu i njegovim bojama, kao i velika podrška navijača na stadionu.

Kultne Nike Shox odaju ovaj šarm koji, čini se, cijene slavne trendseterice poput Irine Shayk i Hailey Bieber: obje su viđene s Nike Shox MR4, koje bezrezervno podižu baš svaku kombinaciju. No, ono što kod ovog modela tenisica upada u oči nije samo boja - crno-crvena kombinacija ili spoj žute i narančaste -već i dizajn: sužena linija koja podsjeća na vrh dekoltea, vezice od tehničke tkanine i opruge koje se koriste kao udobna peta. Ova oštroumna estetika postaje novi ekskluzivni sastojak casual i street style izgleda.

Irina Shayk, viđena na Filmskom festivalu u Cannesu kombinirala je Nike Shox s visokim bijelim čarapama koje podsjećaju na uniformu nogometaša, dok šokantan efekt daje crvena mini haljina od tvida ukrašena sjajnim gumbima u kombinaciji s crnim balonerom. Ranije ih je tenisice znatno suptilnije spojila s trapericama i kožnom jaknom.

Hailey je pak svoj žuto-narančasti par pokazala u znatno prigušenijoj kombinaciji na ulicama Londona. Ravne traperice klasične plave boje, bijela majica i baloner u stilu 80-ih - ovdje se ističu dodaci, velika Miu Miu torba i tenisice s oprugama u fluorescentnoj boji nijanse.

  • +12
Hit tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo