MOŽDA NE ZNATE

Nekoliko manje poznatih stvari o Ke$hi

27.07.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Ke$ha, nova vladarica top ljestvica, nametnula se svojim modnim stilom koji je sama prozvala 'garbage chic' i kontroverznim stihovima. Ima tek 23 godine, a svojim je prvim singlom 'Tik Tok' zasjela na vrh top ljestvica u SAD-u, Kanadi, Australiji i Norveškoj. Donosimo nekoliko zanimljivih stvari o toj neobičnoj curi

1. Prije samo dvije godine Ke$ha je pokušala podmititi Princeovog vrtlara nudeći mu pet dolara da bi se uvukla u njegovu kuću i nagovorila ga da producira njezin album, s obzirom da je izuzetno cijenila njegovu glazbenu karijeru.

2. Prije planetarne slave glumila je zajedno s obitelji u jednoj epizodi američke serije The Simple Life

3.Ke$ha Rose Sebert u 17. godini je prekinula školovanje i u potpunosti se posvetila glazbenoj karijeri. Trenutačno živi u Los Angelesu.

4. Prije tri godine mlada pjevačica je krala konzerviranu hranu iz trgovine. Počeci njene karijere bili su teški, pa je nastupala doslovce da bi preživjela.

5. Pojavila se u videospotu za pjesmu I've Kissed a Girl pjevačice Katy Perry.

6. Ke$ha je odrasla uz samohranu majku i braću Lagana i Louisa, u vrlo skromnim uvjetima.

7. Svojim prvim zarađenim novcem kupila je stari, nimalo luksuzan automobil. 'Kupila sam Hondin auto iz 1998, koji mi je bio potreban. Ne vjerujem u bacanje novca kad u svijetu postoje ljudi koji nemaju što jesti', objašnjava Ke$ha.

8. Ke$ha
kaže da je njezinmodni uzor Keith Richards, gitarist Rolling Stonesa.

9.
Njezina majka Pebe Sebert je također pjevačica i autorica tekstova. Ke$ha je tako od najranijeg djetinjstva odlazila s majkom na koncerte i provodila noći u glazbenim studijima.

10. Odbila se pojaviti u spotu 'Right Round' američkog repera Floa Ridea zato što se to ne bi uklopilo u njezin imidž. No mediji su je u pravom smislu te riječi opazili nakon suradnje s njim.

11. Ke$ha je također koautorica pjesme This Love elektro-pop dueta The Veronicas, a pjevala je i prateće vokale u pjesmi Lace and LeatherBritney Spears.

12. Njezin debitantski album Animal pripreman je punih sedam godina. Napisala je dvije tisuće pjesama te je morala izabrati njih četrnaest. Samo u prvom tjednu taj je album prodan u čak 152 tisuće primjeraka.

13.
Njezini glazbeni uzori su Beck, Queen, Madonna, Johnny Cash, Aaron Neville, Bob Dylan, Beastie Boys i The Damned.

14. Magazin Maxim uvrstio ju je ove godine na 56. mjesto ljestvice 100 najljepših žena svijeta.