DOZA INSPIRACIJE

Nekoć omražena kombinacija danas je omiljena u svijetu slavnih dama

23.09.2023 u 08:47

Bionic
Reading

Izvorno povezivane sa stilom baka i djedova, mokasinke u paru s čarapama već nekoliko sezona slove za must-have na street style sceni kao omiljena kombinacija novih generacija

Čim se spomene kombinacija bijelih sportskih čarapa i mokasinki, mnogi se u isti trenutak sjete omiljene modne kombinacije kralja popa Michaela Jacksona.

Upravo su modne kombinacije koje podrazumijevaju uske crne hlače i bijele čarape postale njegov zaštitni znak, pa nije trebalo dugo čekati da ovaj trend zaživi i na gradskim ulicama u osamdesetima.

  • +6
Mokasinke s kitten potpeticom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kako je upravo ovo razdoblje i dalje u fokusu modnog svijeta, ne treba čuditi to da su kombinaciju mokasinki sa sportskim čarapama objeručke prigrlile brojne žene.

Ova kombinacija daleko je od prolaznog trenda, o čemu svjedoči njegova višesezonska prisutnost na modnoj sceni. Oba komada danas rezultiraju elegantnim, modernim, pa čak i originalnim stajlinzima.

Danas su osobito popularni zbog svoje sposobnosti transformacije bilo koje odjevne kombinacije jer klasične mokasinke znače elegantan i sofisticiran stil, a čarape dodaju originalan štih.

Mokasinke s logotipom, klasične ili glomazne verzije u duhu 90-ih, nose se s bijelim, crnim ili šarenim čarapama, s različitim stilovima odjeće i u skladu s maksimalnom svestranošću.

Street style inspiracija: Kako ove sezone nositi mokasinke s čarapama

Hailey Bieber Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia