SVIĐAJU LI VAM SE?

Neki novi detalji: Ovo su torbe koje svi sad žele, a stvorene su za ljetne dane

08.04.2021 u 19:01

Bionic
Reading

Nova modna sezona je pred nama, a s njom i novi modeli torbi koji će obilježiti sezonu proljeće/ljeto. Torbe ukrašene mrežom i makrame čvorovima postaju veliki hit, a u korak ih prate kukičane torbice

I dok će mnoge pletene i kukičaste torbe odmah asocirati na torbe predviđene kupovini namirnica ili pak modne dodatke u hipi stilu, najnoviji trendovi daju naslutiti kako će ovog proljeća takve torbice biti jedan od najpoželjnijih modnih dodataka u ormaru.

Kako ističe modna platforma Lyst od siječnja raste veliki interes za torbicama ukrašenim mrežom te makrame čvorovima, a potvrđuje to i podatak da su pretrage za torbicama tih karakteristika skočile za 146 posto. S druge strane primjetan je i veliki interes za kukičanim torbama čije pretraživanje je u svega dva tjedna poraslo za 62 posto. Ovakav interes modnih kupaca diljem svijeta daje naslutiti kako će sezonu proljeće/ljeto obilježiti spoj elegancije s pomalo hipijevskom notom, a naglasak će prije svega biti na detaljima.

Torbe nešto većih dimenzija ukrašene mrežom, koja podsjeća na onu ribarsku ili pak makrame čvorovima u fokusu modnih kupaca su od početka godine. Modeli na rame te bucket torbice tako ove sezone dobivaju posebno upečatljiv detalj koji će zasigurno podignuti svaku kombinaciju.

Makrame, jedna od starijih tehnika ručnog rada arapskog je podrijetla te je do sada bila poprilično popularna u uređenju interijera. No, ove sezone čvorovi u obliku kvadrata vladaju modnom scenom. Sudeći prema interesu modnih kupaca najpopularniji modeli su oni koji dolaze iz modne kuće Staud te Nanushka, a onima koji ipak žele ostati korak bliže klasici za oko je zapela Pradina torba u zlatnoj boji.

Hit torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: PROMO

Male, elegantne torbice s duljim lancem za na rame već dulje vremena predstavljaju omiljeni odabir za dnevni look. Ove modne sezone ovaj mnogima omiljen oblik torbica dobio je sasvim novi izgled. Izrađene u tehnici kukičanja, popularni modeli malih torbica na preklop s gumbom za zatvaranje dobivaju pravi proljetno elegantni izgled. Najtraženije torbice ovog stila su one s potpisom Dolce & Gabbane, Chanela te vrlo popularnog modnog brenda Bottega Veneta.