SLASNO JELO

Ne znate što biste kuhali? Za ovaj ukusni i fini obrok s ajvarom potrošit ćete svega dvadesetak minuta

17.09.2020 u 13:30

Bionic
Reading

Tjestenina se priprema na bezbroj načina, a ako ste u potrazi za jednostavnim umakom, evo ideje za brzopotezni recept kojim ćete ugodno iznenaditi svoje ukućane

Za ovaj recept potrebni su vam bucatini, vrsta tjestenine poput špageta no s prazninom iznutra, a savršeno se sljubljuju s ovim ukusnim umakom koji je za prste polizati.

Sušene rajčice, masline i ajvar odličan su spoj koji donosi dašak ljeta te će se svidjeti i najmlađima.

Sjajna je stvar što za pripremu ovog jela nećete uložiti puno vremena: za pripremu je potrebno svega 5 minuta, a na kuhanje traje samo 15 minuta.

Sastojci:

  • Bucatini ili špageti (može i druga tjestenina po izboru)
  • 1/2 tanko narezanog manjeg crvenog luka
  • 1 žlica kvalitetnog maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice suhog origana
  • 2 žlice votke (po želji, nije nužno)
  • 1,5 šalice blagog ajvara
  • 4 žlice sušene rajčice konzervirane na ulju, ocijeđene i nasjeckane
  • 4 žlice narezanih maslina
  • Naribani parmezan za ukras (po želji)
  • Svježi bosiljak za ukras (po želji)

Upute:

Stavite vodu da zavrije i dodajte sol. Dodajte tjesteninu i skuhajte al dente, prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje, a zatim dodajte luk i kuhajte dok ne omekša, oko 4 minute. Dodajte origano i promiješajte pa kuhajte još 4 minute ili dok luk ne počne dobivati ​​zlatno smeđu boju. Dodajte češnjak i kuhajte još pola minute. Ako koristite votku, dodajte to sada i promiješajte i pustite da se kuha još nekoliko minuta.

Dodajte ostatak umaka: ajvar, zatim sušene rajčice, zatim masline, stalno miješajući. Izvadite jednu šalicu vode za tjesteninu iz lonca i dodajte je u tavu i miješajte dok se sve ne sjedini. Po potrebi dodajte još vode za tjesteninu da biste postigli željenu konzistenciju. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu.

Poslužite s ribanim parmezanom i svježim bosiljkom. Dobar tek!