I-GLE:

'Ne zanima nas serijska proizvodnja'

11.03.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Dizajnerski dvojac I-gle na ovogodišnjem Perwoll Fashion.hr-u predstavit će se samostalnom revijom u suradnji s make-up brendom Illamasqua

Poznati dizajnerski dvojac I-gle koji čine Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović na nadolazećem Perwoll Fashion.hr-u koji se od 13. do 16. ožujka održava u prostoru paviljona 5 Zagrebačkog Velesajma predstavit će se samostalnom revijom u suradnji sa poznatim make-up brendom Illamasqua.

Na modnoj sceni prisutne ste od 1997. godine. Koliko se razlikuje vaše poslovanje sada od poslovanja u samim počecima?

Neprestana potraga za nečim novim, svježim i drukčijim duboki je imperativ naše modne filozofije, koja će nas sasvim sigurno pratiti do kraja našeg kreativnog radnog vijeka. U tom smislu, nismo se značajno mijenjale. Jasno, u odnosu na same početke poslovni aspekti su se promijenili, no modni dizajn kao konstantni kreativni izazov glavni je razlog zbog kojeg radimo ovo što radimo te samim time i glavni razlog zbog kojeg se primjerice nismo nikad pretjerano fokusirale na prodaju ili razmatrale serijsku proizvodnju. Jednostavno, u trenu kad se moda svede na recikliranje i ponavljanje, mi gubimo interes.

Kako se dogovarate oko kolekcija? Imate li podijeljene zadatke ili sve radite zajedno?

Sve radimo zajedno. Jedna od nas pojedinu ideju smisli i inicira, ali svaki korak nadgleda i vlastitim idejama nadopunjava i ona druga. Ponekad je ovaj proces jednostavan i unison, ponekad dođe do nesuglasica, ali konačni proizvod uvijek je rezultat složnosti. Nijedan komad ne izlazi iz našeg studija bez obostranog blagoslova.

Što možemo očekivati od Igli za sljedeću jesen/zimu?

Kolekcija koju smo osmislili za jesen zimu 2013/2014. i koju ćemo prikazati na nadolazećem Perwoll Fashion.hr-u u suradnji s brendom Illamasqua temelji se na bazičnim geometrijskim oblicima koje smo na različite načine 'prenijele' na tijelo. U pojedinim se modelima ovi oblici koriste tek dekorativno, dok u drugima postaju dijelom same konstrukcije modela. Kolekciju u konačnici umjesto geometrijske strogoće krasi šarmantna igra svjetla i sjene koja je postignuta pravilno i nepravilno raspoređenim prorezima i otvorima, čime smo postigle mekše, neočekivano ženstvene i chic siluete.