KATE MOSS

Ne volim fotkanje jer cijelo vrijeme žmirkam

31.10.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Ne volite se fotografirati? Neka vam to ne smeta, jer ne voli ni britanski supermodel Kate Moss, kako je kazala u interviewu za prosinački broj Vanity Faira

'Ne volim fotografiranje. To mi je strašno. Cijelo vrijeme žmirkam i trepćem', ispričala je Moss, čije su lice i figura krasili nebrojene naslovnice modnih časopisa od samog početka karijere.

Moss (38) otvoreno je novinarki Vanity Faira progovorila o godinama provedenim ispred fotoobjektiva, kada se osjećala tjeskobno, demoralizirano i - gladno.

Jedna od loših epizoda u njezinoj karijeri je, kako je ispričala, snimanje za Calvina Kleina 1992, što joj je u ono vrijeme jako pomoglo da se brže vine među vrhunske svjetske modele. Prisjeća se da je tada imala 17 ili 18, a u foto sessionu sa slavnim Herbom Rittsom sudjelovao je i Mark Wahlberg

'Sjećam se da sam doživjela nešto poput nervnog sloma. Taj mi posao, tj. fotografiranje, nije uopće 'sjeo'. Osjećala sam se loše kad su mi rekli da moram 'opkoračiti' tog momka. Nakon snimanja nisam izlazila iz kreveta puna dva tjedna. Mislila sam da ću umrijeti. Znam, osjećala sam se tjeskobno. Ali u trenutku kada se snima, nitko ne misli na vaše psihičko stanje. Pritisak je bio velik, a ja sam zapravo bila vrlo mlada. No to je bio posao i morala sam ga profesionalno odraditi', kazala je.

Sa 16 je Moss pozirala naga za The Face. I toga se sjeća s nelagodom. 'Imala sam 16. Zamolili su me da sa sebe skinem odjeću uz komentar - 'Ako nećeš, nećemo te više angažirati.' Zaključala sam se u toalet, isplakala se... zatim izašla van i odradila posao', ispričala je. 'Da, bila sam jako mršava, ali to je bila posljedica stalnih angažmana, fotografiranja... Kasno navečer stigla bih kući sa sessiona, a frižider bi bio prazan. Ujutro bih ustala... a u frižideru se nije ništa izmijenilo.'

Lijepe je uspomene vežu za razdoblje kada je polovinom devedesetih bila s Johnnyjem Deppom. Osjećala je, kako sama kaže, da netko o njoj brine. Nakon prekida 1998. bilo joj je teško, jer je izgubila nekoga kome je mogla vjerovati. Tvrdi da joj je trebalo nekoliko godina da ga preboli.

Danas živi u londonskom Highgateu s kćeri, suprugom i psom i tvrdi da je sasvim zadovoljna. Nema potrebu više toliko tulumariti i obilaziti noćne klubove, a odlučno je opovrgla i bilo kakvu vezu i napise o uzimanju heroina u vrijeme dok je počinjala karijeru.