REESE WHITERSPOON:

'Ne volim crnu, to je boja odjeće za sprovode'

06.10.2015 u 08:29

Bionic
Reading

Nakon mnogih showbizz kolegica, poput Jessice Simpson ili Jessice Albe, i Reese Whiterspon je u svibnju ove godine krenula u poduzetničke vode

Reese je pokrenula liniju odjeće Draper James, inspiriranu južnjačkim modnim stilom te prepunu prepoznatljivih preppy krpica kakve voli, kao i modnih dodataka i šarmantnih kućanskih potrepština.

'Plavuša s Harvarda' ne krije zadovoljstvo obavljenim poslom.

'Vrlo sam zadovoljna projektom. Kao ponosnoj južnjakinji, rođenoj i odrasloj u tom dijelu SAD-a, velika mi je čast vidjeti da takav stil ima puno pristalica. Južnjakinje se odijevaju tako da već ujutro mogu, ako treba, uskočiti u avion, ali i otići u kazalište. Južnjakinju nikad nećete vidjeti u trenirci na večeri. Sve je na njima uvijek savršeno. Zato u mojoj kolekciji prevladavaju vesele boje i uzorci. I ništa u crnoj boji! Južnjakinje ne nose crno, to je za nas boja odjeće za sprovode. Ono što je za druge crno za nas je tamnoplava. Nisam nosila ništa crno ni kao tinejdžerica. Tek su mi s 15 godina dopustili da si kupim prve crne hlače', kaže Reese.

Zasad se Draper James prodaje online, a Reese planira otvorenje prve trgovine ove jeseni u Nashvilleu u Tennesseeju.

'Radim s dizajnerskom timom tri puta mjesečno i pokušavamo napraviti kolekciju koja ima zajedničku priču. Cilj nam je trendi odjeća koju će ljudi rado nositi. Osobno posjećujem radionice u Georgiji i Sjevernoj Karolini i dogovaram se sa suradnicima', rekla je glumica za Wall Street Journal.