perilica rublja

Ne radi se samo o odjeći: Što biste trebali prati redovito?

26.01.2023 u 13:29

Bionic
Reading

Čišćenje prostora u kojemu obitavate zadatak je kojega zasigurno redovito obavljate, no jeste li upoznati s količinom prljavštine koju mogu zadržavati predmeti koje možda i ne čistite redovito? Provjerite koje predmete smo izdvojili!

Redovito čišćenje važno je za održavanje zdravog i higijenskog doma. Dok je perilica rublja često na vrhu popisa kada se radi o stvarima koje je potrebno prati i održavati, postoje i mnogi drugi predmeti koje također treba redovito čistiti kako bi zdravlje vas i vaših ukućana bilo zaštićeno.

8 primjera predmeta koje je potrebno redovito čistiti:

  1. Posteljina: plahte i jastučnice treba prati barem jednom tjedno, a poplune i jorgane treba prati svaka tri mjeseca. To pomaže u uklanjanju znoja, ulja i drugih onečišćenja koja se mogu nakupiti tijekom vremena.
  2. Ručnici: Ručnike za kupanje treba prati nakon 3-4 korištenja, a ručnike za ruke nakon 1-2 korištenja. To pomaže u sprječavanju razvoja bakterija, plijesni i plijesni.
  3. Kuhinjske krpe: Kuhinjske krpe treba prati nakon svake upotrebe ili svakih nekoliko dana. Ovo je osobito važno ako ih koristite za brisanje pultova ili čišćenje prolivenih tvari, jer mogu brzo postati leglo bakterija.
  4. Tepisi i tepisoni: Tepihe i tepisone potrebno je redovito usisavati i profesionalno čistiti svakih 6 do 12 mjeseci. To će ukloniti prljavštinu, prašinu i alergene koji se mogu nakupiti tijekom vremena.
  5. Namještaj: tapecirani namještaj treba redovito usisavati ili četkati kako bi se uklonila prašina i prljavština. Kožni namještaj treba brisati vlažnom krpom i sredstvom za čišćenje kože.
  6. Osobne stvari: Predmete kao što su četkice za zube, četke za kosu i kistovi za šminku treba redovito prati kako bi se uklonila prljavština i bakterije.
  7. Kreveti za kućne ljubimce: krevete za kućne ljubimce treba redovito prati kako bi se uklonile dlake, prljavština i bakterije kućnih ljubimaca.
  8. Unutrašnjost automobila: unutrašnjost automobila treba redovito usisavati i brisati kako bi se uklonila prljavština, prašina i alergeni.

Slijedeći ove savjete, možete pomoći u održavanju čistog i zdravog doma. Uz naš mali šalabahter, olakšajte kategorizaciju predmeta čišćenja. Važno je zapamtiti da redovito čišćenje nije samo održavanje lijepog izgleda, već i zaštita vašeg zdravlja i dobrobiti.