OPAKE BAKTERIJE

Ne biste vjerovali što se nalazi na vašoj uredskoj šalici

18.02.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Gotovo svatko na poslu ima svoju šalicu koju koristi za različite napitke - od kave i čaja pa sve do soka i vode. Međutim, iako je poperete svaki put nakon korištenja, činjenica je da biste je s vremena na vrijeme trebali ponijeti doma i temeljito očistiti

Pranje šalice u zajedničkoj kuhinji baš i nije tako dobra ideja, a ako sumnjate u to, samo bacite pogled na spužvicu i krpu koje koriste doista svi s kojima radite.

Osim toga, doktor i profesor mikrobiologije na Sveučilištu u Arizoni, Charles Gerba, za MensHealth je otkrio nešto doista zabrinjavajuće – šalice u uredima na sebi imaju fekalne bakterije.

'Kolonije bakterija žive u vašoj omiljenoj šalici. Upravo zato je čišćenje i pranje šalice tako jako važno', kaže Charles Gerba savjetujući da svaki dan kući ponesete svoju šalicu i operete je u perilici suđa na najvišoj temperaturi. Ukoliko nemate perilicu, šalicu prvo napunite vrućom vodom i zatim u nju stavite žličicu sode bikarbone te ostavite da odstoji preko noći i nakon toga je operite toplom vodom, piše Huffington Post

Iako je možda poprilično naporno svaki dan sa sobom kući nositi uredsku šalicu, sigurno se isplati, s obzirom na ono što se sve nalazi na njoj.