'ČAROBNI' SASTOJAK KOJI OBEĆAVA

Napravite hranjivu i njegujuću masku za kosu kod kuće i uštedite vrijeme i novac

07.10.2019 u 23:29

Bionic
Reading

Visoke temperature i sol kojoj smo se izlagali tijekom ljetnih mjeseci sasvim sigurno su oštetili našu kosu koja vapi za pomoć. Kosu je potrebno dubinski nahraniti i vratiti joj sjaj, a za to vam ne treba hrpa novca niti sati provedeni u frizerskom salonu. Dovoljno je na kosu jednom do dva puta tjedno nanijeti kvalitetnu masku za kosu koju možete napraviti u svoja četiri zida

Ono što ruža i smilje čine za kožu, to kokosovo ulje čini za kosu. Kokosovo ulje je sveti gral kada je njega kose u pitanju. Sadrži laurinsku kiselinu - vrstu masne kiseline koja potiče rast kose i hidrira suha područja, a poznato je i po tome što nadoknađuje bjelančevine izgubljene tijekom izlaganja tretmanima bojanja i izbjeljivanja kose.

Upravo je zato kokosove ulje neizostavan sastojak brojnih maski za kosu koji kosi vraća sjaj i zdravi izgled, čak uspješnije i od skupocjenih preparata za kosu koji se nude u frizerskim salonima i specijaliziranim trgovinama. Najbolje od svega je što kokosovo ulje možete pronaći u svakoj dobro opskrbljenoj trgovini, a jedna staklenka ulja trajat će vam nekoliko mjeseci.

Budete li se pridržavali jednog od sljedećih recepata za masku za kosu, budite sigurni da će vaša kosa dobiti kraljevsku obnovu koju zaslužuje.

Maska za suhu i beživotnu kosu

  • 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 1 jaje

Rastopite kokosovo ulje u mikrovalnoj. Razmutite jaje i dodajte ga u zdjelu s uljem. Na kraju dodajte med i sve sastojke miješajte dok se ne sjedine.

Kosu rasporedite u dijelove i nježno umasirajte masku u kosu od tjemena prema vrhovima. Pazite da masku ravnomjerno rasporedite. Stavite kapu za tuširanje ili ručnik preko kose i pustite da maska odstoji 30 minuta. Dobro isprerite masku i potom kosu operite šamponom.

Maska za ispucalu kosu

  • 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica jabučnog octa

Rastopite kokosovo ulje u mikrovalnoj i pomiješajte ga s jabučnim octom. Kosu rasporedite u dijelove i masku ravnomjerno raspodijelite na kosu od tjemena prema vrhovima. Pustite da odstoji 15 do 10 minuta i potom isperite uz pomoć šampona.

Maska za izrazito oštećenu kosu

Ukoliko je kosa izrazito oštećena već na sami pogled, najbolje je na kosu utrljati samo kokosovo ulje bez dodavanja drugih sastojaka. Ulje nanesite na suhu kosu, a potom kosu zamotajte u ručnik ili kapu za tuširanje i pustite da učini svoju čaroliju preko noći. Ujutro kad se probudite operite kosu šamponom i uživajte u savršeno mekoj i nahranjenoj kosi.