ZA KREATIVCE

Napravi unikatnu torbu od platna

07.07.2011 u 16:36

Bionic
Reading

Platnene torbe idealan su modni dodatak za ljeto - lagane su, praktične i možemo ih natrpati svim i svačim, a super je stvar da takvu torbu možeš vrlo lako i sama napraviti. Pa krenimo!

Torbe su zasigurno za mnoge cure najomiljeniji accessoire, a zbilja su rijetke pripadnice ženskoga spola koje nemaju potrebu za gomilanjem.

Iako je u našim trgovinama i više nego bogat izbor torba, često ne možemo pronaći onu koja je baš po našem ukusu, tj. Onu koja svojim oblikom, bojom, uzorkom ili materijalom sasvim odgovara onome što tražimo.

Ove ljetne praznike ako još nisi otputovala na more ili izvan svog mjesta stanovanja, možeš iskoristiti i kreativne aktivnosti poput šivanja. Postat ćeš ponosna vlasnica originalne torbe kakvu nitko nema, a korisno ćeš upotpuniti vrijeme.

Za ovaj zadatak bit će ti potrebna tkanina (preporučamo čvršće platno mada se može koristiti i ono tanje) duple širine, veličine oko 50 centimetara (ovisi o dimenzijama torbice), škare, igla i konac te trake za ručke (ali možeš ih i sama sašiti od tkanine).

Presavij tkaninu i označi željenu veličinu (svakako ne zaboraviti dodati po nekoliko centimetara za šavove). Ako nemaš mašinu za šivanje, možeš ručno sašiti sitnim bodom da se šavovi ne raspadnu. Unutar torbe možeš napraviti i mali džep za mobitel ili pregradu za sitnice – samo je mašta tvoja granica.

Nakon što napraviš 'tijelo' torbe odnosno spojiš dijelove sa strana i dno, prišij ručke – one mogu biti od istog ili drugog materijala, ovisno o tvojim željama i ukusu. U specijaliziranim trgovinama možeš nabaviti i posebne deblje trake koje su predviđene za ručke

Kad završiš s torbom, daj kreativnosti na volju pa je ukrasi šljokicama, perlicama, zakovicama, zihericama ili bedževima (ako si zaljubljenica u rock stil ), a možeš na nju zakačiti i cvijet, veliku mašnu ili izradi neki fora ukras od svjetlucave tkanine.