VRIJEDI ISPROBATI

Nakon ovog recepta, kukuruz više nikad nećete pripremati drukčije

10.07.2020 u 13:45

Bionic
Reading

Kukuruz je za mnoge omiljena namirnica bez obzira je li pečen ili kuhan, a ako ste ljubitelj ove žitarice oborit će vas s nogu još jedan inovativni način pripreme

Kukuruz je vrlo korisna namirnica koja je, kako su neka istraživanja pokazala, zdravija kad se termički obradi. Jedna je studija provedena u SAD-u otkrila da prilikom obrade kukuruza, kuhanja ili pečenja, dolazi do oslobađanja molekula s antioksidativnom aktivnošću.

Iako bi mnogi pomislili kako kukuruz deblja, to nije točno: u svježem klipu kukuruza prosječne veličine ima samo 80 do 100 kalorija. Treba spomenuti i kako je kukuruz je odličan izvor vitamina B1 koji ima važnu ulogu za rad mozga.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Dakle, ako rado konzumirate ovu namirnicu, zasigurno će vam se svidjeti još jedan način njegove pripreme: s maslacem i mlijekom. Osim što je riječ o iznimno ukusnom jelu, za njegovu pripremu ne treba puno vremena, a ukusom će zadovoljiti i one najizbirljivije. Što se tiče ove dobitne kombinacije mlijeka i maslaca možete je iskoristiti i s pire krumpirom, za rižin puding, gulaše ili pak za kremaste juhe...

Što je potrebno:

  • 4 šalice vode
  • 6 klipova kukuruza
  • 1 šalica mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 1 žličica soli

Kako se priprema:

Stavite vodu i pričekajte da zavrije, zatim dodajte šalicu mlijeka i maslac te sol. Kada se maslac rastopi stavite kukuruz i smanjite vatru. Kuhajte otprilike osam minuta. Izvadite i poslužite sa soli i paprom! U slast.