DAR RODITELJA

Najposebniji komad nakita koji posjeduje: Ove naušnice princeza Anne nosi samo u najbitnijim prigodama

13.09.2022 u 23:25

Bionic
Reading

Kraljevska princeza Anne, jedina kćer pokojne kraljice Elizabete II. danas je imala izuzetno važnu ali osobno jako tešku zadaću, pratiti svoju majku na posljednjem putovanju iz Škotske za London. Princeza Anne za tu je prigodu odabrala vrlo primjeren crni kostim ali i najposebniji komad nakita koji posjeduje

Kada je o kolekciji nakita riječ, članice britanske kraljevske obitelji zaista se imaju čime pohvaliti. Međutim, jedino žensko dijete princa Philipa i kraljice Elizabete, princeza Anne, nikada nije težila pretjeranom kićenju.

Pa ipak, uvijek je bila elegantna i dotjerana za sve prigode koje je morala uveličati svojim likom i djelom.

Baš kao i ovog poslijepodneva, kada joj je pripala možda najteža zadaća u životu- biti uz lijes svoje majke kraljice Elizabete II. na putovanju zrakoplovom iz Edinburgha do Londona.

Na sebi je 72-godišnja princeza imala crni sofisticirani komplet, rukavice, oko ovratnika ukrasnu svilenu mašnu, te crni šešir. Znalcima su za oko zapele i njezine biserne naušnice, koje su dar njezinih roditelja Philipa i Elizabete, a dobila ih je davne 1960.

Princeza Anne Izvor: Profimedia / Autor: Jacob King - WPA Pool / MirrorPix / Profimedia

Naušnice zlatnog obruba s velikim biserom u sredini rad su draguljara Andrewa Grime, a princeza ih je nosila u svim najvažnijim prilikama.

Njima je bila ukrašena na dan svog vjenčanja s Timom Laurencom 1992. godine, na pogreb svoga oca princa Philipa, te danas na misu u Edingurgu i ispračaj majke kraljice Elizabete II. u London.

Izvori iz palače rekli su jednom prilikom: 'Naušnice koje su joj poklonili kraljica i princ Philip kasnih 1960-ih, naušnice su jedan od najdugovječnijih komada nakita princeze Anne i imaju veliku sentimentalnu vrijednost'.

  • +16
Lijes kraljice Elizabete stigao u Edinburgh Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / AFP / Profimedia