NIJE JOJ LAKO

Jedina kćer kraljice Elizabete posebno se emotivno oprostila od majke: 'Imala sam sreću biti s njom posljednja 24 sata života'

13.09.2022 u 20:59

Bionic
Reading

Kraljevska princeza Anne, jedina kćer kraljice Elizabete II. i princa Philipa u svojoj je javnoj objavi posebno emotivno uputila posljednji pozdrav voljenoj majci

'Imala sam sreću dijeliti posljednja 24 sata života sa svojom najdražom majkom. Bila mi je čast i privilegija pratiti je na njezinim posljednjim putovanjima. Svjedočiti ljubavi i poštovanju koje su toliki ljudi pokazali na ovim putovanjima bilo je i ponizno i uzdižuće.

Svi ćemo dijeliti jedinstvena sjećanja. Zahvaljujem svima koji dijele naš osjećaj gubitka.

Možda smo se podsjetili koliko smo njezine prisutnosti i doprinosa našem nacionalnom identitetu uzimali zdravo za gotovo. Također sam jako zahvalna na podršci i razumijevanju ponuđenom mom dragom bratu Charlesu dok prihvaća dodatne odgovornosti Monarha.

Mojoj majci, kraljici, hvala', stoji u objavi 72-godišnje princeze Anne, kćeri pokojne kraljice Elizabete II. koja ju je danas pratila na putovanju od Ediburgha do Londona.

Anne, kraljevska princeza, drugo dijete i jedina kći kraljice Elizabete II.i princa Philipa, rođena je u trenutku dok je njena majka bila još princeza.

U studenom 1973. godine udala se za vojnog časnika, satnika Marka Phillipsa u Westminsterskoj opatiji. Phillips je bio član njenog tima na Olimpijskim igrama, održanima u Munchenu 1972. godine, na kojima ona zbog problema s konjem nije sudjelovala. Njen suprug je bio običan građanin koji nikada nije uzeo neki naslov, zbog čega se njihovo dvoje djece jednostavno zovu Peter i Zara Phillips.

Godine 1987. dobila je naslov kraljevske princeze, koji se tradicionalno daje doživotno najstarijoj kćeri britanskog vladara.

Anne se razvela od supruga 1992. godine, da bi se iste godine udala za mornaričkog časnika, zapovjednika Timothyja Laurencea, s kojim nema djecu.

Princeza Anne Izvor: Profimedia / Autor: Jacob King - WPA Pool / MirrorPix / Profimedia