TISUĆE GRAĐANA NA ULICAMA

[FOTO] Posljednje putovanje kraljice Elizabete II. prema Londonu iz voljene Škotske

13.09.2022 u 17:36

Bionic
Reading

Još jedno tužno putovanje lijesa s kraljicom Elizabetom II. započelo je u utorak u popodnevnim satima nakon mise održane u katedrali u Edinburghu. Tisuće građana došlo je po posljednji puta pozdraviti svoju voljenu vladaricu krune

Posljednja turneja kraljice Elizabete II. iz voljene Škotske upravo je u tijeku. Njezin lijes na putu je prema Buckinghamskoj palači.

Iz katedrale St Giles u Edinburghu gdje je jučer održana i procesija koju su pratili najuži članovi kraljevske obitelji, danas je iznesen lijes.

Na ispračaju pokojne kraljice iz Škotske okupili su se brojni građani koji su željeli svojoj voljenoj vladarici crkve i krune odati posljednju počast.

Posebno emotivna bila je scena na kojoj se 32 jahača na konjima u tradicionalnim škotskim uniformama poredalo na polju pored autoputa u Škotskoj te na taj način pozdravili svoju kraljicu. Simbolično su to odlučili učiniti, znajući koliko je kraljica Elizabeta II. obožavala konje.

  • +24
Lijes kraljice Elizabete II. na putu prema Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lijes kraljice Elizabete II. odvest će do zrakoplovne luke, a po dolasku u London smjesti će ga u Buckinghamsku palaču, a cijelo vrijeme uz pratnju kraljičine jedine kćeri, princeze Anne.

Novi kralj Charles III. u pratnji svoje supruge zasebno će otputovati u London te će u palači dočekati lijes. Britanski mediji pišu da će u palaču danas u večernjim satima stići i princ William te njegova supruga Kate Middleton.

Kralj Charles III. u Belfastu Izvor: Profimedia / Autor: Liam McBurney / PA Images / Profimedia