SVI SU ZAKASNILI

Samo su Charles i Anne stigli na vrijeme i bili uz kraljicu u njezinim posljednjim trenucima

09.09.2022 u 08:16

Bionic
Reading

Iako su reagirali brzo i krenuli čim su prije mogli, do Balmorala su na vrijeme stigli tek princ Charles i princeza Anne, koji su već bili u Škotskoj kada se kraljičino zdravlje iznenada pogoršalo

Ako je vjerovati dobro upućenim izvorima, kao i britanskim medijima koji su te informacije prenijeli javnosti, informacija da je samo princ Harry zakasnio oprostiti se s kraljicom Elizabetom II nisu točne. Osim njega, zakasnili su i ostali, a jedini koji su bili uz smrtnu postelju Elizabetu II u posljednjim trenucima bila su njezina najstarija djeca - princ Charles i princeza Anne, koji su u Škotsku stigli i prije zdravstvenih komplikacija.

Naime, novi britanski kralj, Charles III, posljednjih je dana boravio u svom domu u Highlandu, svjestan da mu majka neće još dugo poživjeti. Čim su mu kraljičini pomoćnici javili vijesti, privatni helikopter kraljice Elizabete II odletio je po njega i potom ga dovezao iz Ayrshirea, gdje je je imao službene angažmane, u Balmoral, dok je Camilla, kraljica supruga, automobilom sama stigla.

Nakon toga ekspresno je organiziran i RAF-ov avion koji je trebao prevesti ostalu kraljičinu djecu. Iako su se članovi kraljevske obitelji žurili da stignu u Balmoral, vrijeme ipak nije bilo na njihovoj strani. Tako su princ Andrew, princ Edwards i supruga mu Sophie te princ William, iako su iz Berkshirea privatnim avionom doletjeli u Aberdeen, zakasnili, baš kao i princ Harry, koji je sinoć trebao prisustvovati humanitarnom događaju sa suprugom Meghan Markle u Londonu.

  • +52
Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kraljičina djeca sletjela su u Škotsku oko 16 sati po britanskom vremenu, da bi se potom Range Roverom, kojeg je vozio princ William, kroz vrata Balmorala provezli tek sat vremena kasnije. Iako u tim trenucima kraljičina smrt još uvijek nije bila objavljena, vjeruje se da nisu stigli vidjeti Elizabetu.

I dok su stariji članovi obitelji kasnili tek nešto malo, Harry je zakasnio čak sat i pol. On je u trenutku kada je objavljena smrt još uvijek bio u avionu, letio iz Londona prema Škotskoj.