TURISTI ODLUČILI

Najomraženiji gradovi na svijetu

31.12.2009 u 10:35

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih turističkih vodiča, Lonely Planet, objavio je popis najomraženijih gradova na svijetu, i to po izboru turista, a prvo mjesto zauzela je američka prijestolnica autoindustrije - Detroit

Detroit, koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Michigan, najgori je grad na svijetu, a tu je nimalo laskavu titulu zaradio zbog visoke stope kriminala, zagađenja i očajne infrastrukture.

Najomraženiji gradovi na svijetu:

Detroit, SAD
Accra, Gana
Seul, Južna Koreja
Los Angeles, SAD
Wolverhampton, Velika Britanija
San Salvador, El Salvador
Chennai, Indija
Arusha, Tanzanija
Chetumal, Meksiko

Drugo je mjesto zauzela Accra u Gani koju su opisali kao ružnu, kaotičnu, bez ikakvog urbanističkog plana i potpuno indiferentnu na činjenicu da je smještena uz more.

Seul (Južna Koreja) je prema jednom komentaru: 'Ponavljajući niz autocesta i betonskih zgrada u stilu sovjetskog komunizma, strahovito zagađen, bez imalo srca i duše, toliko dosadan da svoje stanovništvo odvlači u alkoholizam.'

Los Angeles (SAD) se našao visoko na listi zbog nekontroliranog širenja grada, zagađenja, zakrčenih prometnica i ružnih autocesta.

Wolverhampton (Velika Britanija) je toliko ružan da posjetitelji kažu da je nemoguće napraviti dobru fotografiju tog grada.

San Salvador (El Salvador) je naširoko poznat kao jedan od najružnijih i najprljavijih gradova Srednje Amerike.

Chennaiju (Indija), najblaže rečeno, nedostaje prosperitet Bombaja, povijest Delhija i galama Bangalorea.

Arusha (Tanzanija) su vrata za ulazak u zahrđala prirodna čuda, a iz njega je najbolje pobjeći što prije.

Chetumal (Meksiko) kombinira najgore od masovnog turizma i sveprisutne truleži. Taj vas grad ne može šarmirati ni na koji način.