LJUBAVI KRATKOGA DAHA

Najkraći brak slavnih trajao sedam minuta

29.12.2011 u 11:17

Bionic
Reading

Nakon brzinskog razvoda Sinead O'Connor, internetski portali još brže su izvukli iz arhiva brakove slavnih koji su trajali podjednako, ali i daleko kraće od njezinih 18 dana

Sinead O'Connor oduvijek je bila osjetno 'drukčija od drugih', od čega ne odudara ni friški razvod od Barryja Herridgea nakon samo 18 dana braka. No, udubimo li se malo u ugasle brakove slavnih, uvidjet ćemo kako po brzini skidanja zlatnog prstena i nije drukčija od brojnih celebova.

Samo za vas donosimo brakove koji su se ugasili i prije svadbenog trežnjenja, prvog zajedničkog vikenda i jedne mjesečeve mijene, stoga nakratko predahnite od napornog rada i prepustite se ljubavi kratkoga daha. I znajte, vrijeme čitanja ovog teksta dulje je od trajanja nekih slavnih brakova.

Pet mjeseci – Drew Barrymore i Tom Green

Iako se pet mjeseci čini popriličnim bračnim stažem, Drew Barrimore smo izabrali za početak ovog niza jer je poznata po bračnim vezanjima kratkoga daha te će o njoj biti još riječi nešto kasnije. Za Toma Greena udala se u srpnju 2001. godine, da bi već u prosincu nimalo nasmiješeni komičar predao zahtjev za razvod.

Četiri mjeseca - Renee Zellweger i Kenny Chesney

Mjesec dana kraće trajala je bračna vezanost glumice i country pjevača. U zahtjevu za razvod Renee je napisala da od početka braka (davnih četiri mjeseca ranije) među njima postoje problemi u komunikaciji. Fizička privlačnost očito nije bila dovoljna.

Ni četiri mjeseca - Lisa Marie Presley i Nicolas Cage

Nešto manje od četiri tjedana bračno su se ljubili, voljeli, svađali i mrzili kći Elvisa Presleyja i nećak Francisa Forda Coppole, da bi u studenom 2002. godine Lisa dala cipelicu glumčini Nicolasu. 'Žao mi je, ali nismo se uopće trebali vjenčati. Bila je to velika pogreška', izjavila je tada Lisa.

Mjesec dana – Drew Barrymore, klapa dva (Jeremy Thomas)

Sedam godina prije braka s Tomom Greenom, 1994. godine, glumica se, nakon desetogodišnje burne veze, udala za Jeremyja Thomasa. Iako se veliko 'da' činilo kao kruna i potvrda ljubavi, papiri za razvod predani samo mjesec dana kasnije to su negirali. Sve ovo dosad shvatite kao uvod u prave stvari, budući da sad slijede brakovi ispod Sineadinih 18 dana:

Devet dana – Cher and Gregg Allman

Samo tri dana nakon što je zaključila razvod od Sonnyja Bona, Cher se u Las Vegasu udala za rokera Gregga Allmana, utemeljitelja The Allman Brothers Band. 'Jednog nedjeljnog jutra Cher me probudila rekavši da ima putnu groznicu, a Nevada nije daleko, pa zašto se ne bismo vjenčali', rekao je Allman. To su i učinili, da bi Cher samo devet dana kasnije potpisala papire za razvod zbog Greggove ovisnosti o alkoholu i drogama. Uskoro se par pomirio da bi se tri godine kasnije, nakon rođenja njihovog sina Elijaha Bluea, ponovno rastali.



Dennis Rodman i Carmen Electra
Devet dana – Dennis Rodman i Carmen Electra

Košarkaš i Baywatch ljepotica vjenčali su se 1998. godine, također u Las Vegasu. Devet dana kasnije Rodman je potpisao papire za razvod, tvrdeći da je bio 'bolesna uma' kad je potpisivao vjenčani list. Osam godina kasnije, kad se seksi Carmen razvodila od Davea Navarra, Rodman je izjavio za Star magazin da je on kriv za krah braka: 'Carmen mi je rekla da sam ja ljubav njezinog života i da joj je jako žao što nismo ostali zajedno.'

Osam dana – Dennis Hopper i Michelle Phillips

Slavni glumac i pjevačica slavnog benda Mamas and Papas vjenčali su se 1970. godine. Dan nakon vjenčanja Hopper se probudio toliko pregažen drogama i alkoholom da uopće nije prepoznao svoju frišku suprugu. Osam dana kasnije, Michelle je zatražila razvod, no ne zbog neprepoznavanja, već Dennisovih čudnovatih seksualnih potreba i zahtjeva.

55 sati – Britney Spears i Jason Alexander

Manje od 55 sati nakon što je Britney u Las Vegasu izmijenila prstenje sa svojim prijateljem iz djetinjstva, njezini odvjetnici potpisali su rastavu. 'Bilo je to potpuno ludo. Našli smo se i rekli: Idemo napraviti nešto ludo. K vragu i sve, idemo se vjenčati', rekao je kasnije Alexander za Star magazin.

Zsa Zsa i Felipe
Jedan dan – Zsa Zsa Gabor i Felipe de Alba

Legendarni brak kratkoga daha, onaj Zsa Zse i plejboja Felipea de Albe, zapisan je u registre jednoga dana 1982. godine, da bi ga već drugi dan prekrio pečat – rastava. Zsa Zsi je to bio osmi brak, a razloge brzinskog razlaza glumica je objasnila nepremostivim razlikama. 'Dosađivao mi je. On je plejboj, a ja vrijedna i prezaposlena glumica', rekla je.

Sedam minuta – Robin Givens i Svetozar Marinković

Glumica i bivša supruga Mikea Tysona 1997. godine udala se za svog instruktora tenisa, Svetozara Marinkovića, da bi se isti dan razveli. Svetozar je kasnije rekao novinarima da je brak trajao sedam minuta (koliko treba prosječnom pušaču da popuši jednu cigaretu), čime je iza sebe ostavio i Zsa Zsu, postavši brak najkraćeg dana. I za kraj, ako ste pažljivo čitali ovaj tekst, proveli ste više vremena uz njega nego što su Robin i Svetozar proveli u braku.