kakva promjena

Na Splitskom festivalu: Pogledajte kako su Pišek, Šuput, Rozga i druge poznate dame izgledale prije gotovo dva desetljeća

02.07.2022 u 20:15

Bionic
Reading

U petak navečer je službeno počeo 62. Splitski festival. Višednevna zabava i jedna od najcjenjenijih domaćih glazbenih manifestacija i ove godine je privukla mnoštvo domaće publike. I dok su u iščekivanju još dva festivalska dana, procurile su fotografije 46. izdanja tog čuvenog hepeninga. Naše slavne dame i tada su blistale u raskošnim kreacijama

Te su godine svoje pjesme izveli brojni izvođači, od kojih je većina i danas jednako popularna kao i danas. Pobjedu je odnijela Zorica Kondža koja je s pjesmom 'Zauvijek' osvojila najviše glasova publike i žirija, a na tom se festivalu pojavila u dva izdanja.

Pjevačka diva tad je imala tamniju crvenu boju kose koja je bila duga, a i tada je, kao i danas furala crveni ruž i pažnju plijenila svojom zaraznom pozitivnom energijom. Nastupila je u dugoj maslinastoj haljini od svile s naglašenim dekolteom i zvonastim rukacima, a za drugo festivalsko izdanje je izabrala bijele hlače s dugom košuljom u istoj boji te topićem s tankim naramenicama u boji kože.

Voditeljice Nevena Rendeli Vejzović i Nikolina Ristović privlačile su pažnju u bijelim haljinama. I dok je Nevena odjenula zvonkoliku haljinu s tankim naramenicama, naglašenim strukom midi duljine. Look je upotpunila s crnom višeslojnom ogrlicom od perlica. Nikolina je mamila poglede u dugoj haljini s dekolteom u orvom planu, aprije toga se pojavila u zelenoj košulji i suknji.

Za bijelo izdanje odlučila se i Alka Vuica i to usku dugu bijelu i prozirnu haljinu od čipke dubokog dekoltea nalik vjenčanici sa crnim remenom ispod grudiju. Kantautorica je također u ruci držala i buket cvijeća, kasnije se ipak preodjenula u nešto ležerniju, šareniju kombinaciju.

Jelena Rozga te je godine napustila grupu Magazin. Odlučila se za dvije haljine življih boja. Pjevala je u dugoj zelenoj i ljubičastoj haljini s prozirnim dijelovima i prorezima koji su otkrivali njezine vitke noge.

Maja Šuput i Antonija Šola pojavile su se u svilenim kreacijama smeđe boje. Obje su pokazale svoja prirodna izdanja, bez imalo šminke na licu.